Det är mycket Patrik Jean i bloggen just nu, vilket såklart är en bra sak. Först var han med i bloggens podcast för några dagar sedan och nu släpper han en ny singel. För den som lyssnat på podden så berättar Patrik lite om nya låten där.

Nya singeln heter Numb och med den fortsätter Patrik på den mer klubbiga inriktning som han inledde med förra singeln Gravitate som släpptes i somras. En inriktning som jag tycker passar både honom och hans röst. Det blir en snygg kontrast mellan sångarens mjuka röst och de mer tunga beatsen. Att tankarna förs till Sam Smith när han är som mer dansat är kanske inte konstigt. För han är ju en mästare på att kombinera det tunga soundet med sin mjuka och sköra röst.

Om singeln berättar sångaren:

”Låten handlar om att skaka av sig negativ energi, att komma till en punkt då du bara inte orkar känna mer. Med Numb ville jag fånga både vemodet och frigörelsen i det.”

Numb är skriven tillsammans med producenten LIAS, som tidigare i år mottog en amerikansk Grammy för sin medverkan på John Legends senaste album.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.