Det var i vintras som Fredrik Dagvik och hans Ifred släppte singeln Innerst här inne. Nu är hans aktuell med singeln Svarta lådan. En skönt pulserande poplåt med en något nostalgisk produktion med sina varma synthar i refrängen som fick mig att tänka på Lustans Lakejer. Med andra ord en låt som både känns vemodig och poppig på samma gång. Vemodet befinner sig inte minst i texten som är en tillbakablick på alla vägval man gjort i livet och hur livet formats efter just dessa val

Fredrik berättar för bloggen:

”Låten handlar om hur vi i vår inre svarta låda sparar och memorerar allt som vi har gjort och alla vägval vi har gjort i livet. Nu när jag ser tillbaka i backspegeln så ser jag hur slumpen och hur olika faktorer har påverkat mig. Låten är en sorts monolog med den jag var som ung. Blev allt som jag hade tänkt mig? Är det så här jag ville att allt skulle bli?”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply