Jag kommer ihåg att jag verkligen älskade omslaget till Living in the Background med Baltimora. Den glasögonprydde superhjälten som flög upp över takåsarna på det tecknade omslaget. Jag fick albumet av min syster i julklapp (vilket då måste ha varit julen 1985) efter att ha spelat sönder hennes singel av Tarzan Boy. Kanske var det där och då som mitt intresse för italodisco inleddes? Eller så var det bara jag som tyckte att den tecknade superhjälten på omslaget var lite hunkig? Vad det än var, så var det svårt att motstå den catchiga oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-ooooh-oh-oh-ooooh i refrängen, och någonstans var det väl något som lade intressegrunden för denna typ av popmusik i min skivsamling.

KMR Studios

Bakom Tarzan Boy hittar vi det italienska bandet Baltimora.
Frontfiguren i bandet var Jimmy McShane från Nordirland som mest mimade i videorna och dansade, medan hjärnan bakom det hela var Maurizio Bassi som producerade och sjöng.

Tarzan Boy blev en stor hit över hela Europa när den släpptes samma år. Etta i länder som Belgien, Nederländerna, Spanien och Finland. Samt tvåa på singellistan här i Sverige, och trea i Storbritannien. Bandet följde sedan upp singeln med Woody Boogie från albumet som även den blev en relativt stor hit. Men inget bandet gjorde efter Tarzan Boy kunde mätas med dess storhet och har mer eller mindre setts som ett onde hit wonder i de flesta sammanhang.


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.