Jag kommer ihåg att jag verkligen älskade omslaget till Living in the Background med Baltimora. Den glasögonprydde superhjälten som flög upp över takåsarna på det tecknade omslaget. Jag fick albumet av min syster i julklapp (vilket då måste ha varit julen 1985) efter att ha spelat sönder hennes singel av Tarzan Boy. Kanske var det där och då som mitt intresse för italodisco inleddes? Eller så var det bara jag som tyckte att den tecknade superhjälten på omslaget var lite hunkig? Vad det än var, så var det svårt att motstå den catchiga oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-ooooh-oh-oh-ooooh i refrängen, och någonstans var det väl något som lade intressegrunden för denna typ av popmusik i min skivsamling.

Bakom Tarzan Boy hittar vi det italienska bandet Baltimora.
Frontfiguren i bandet var Jimmy McShane från Nordirland som mest mimade i videorna och dansade, medan hjärnan bakom det hela var Maurizio Bassi som producerade och sjöng.

Tarzan Boy blev en stor hit över hela Europa när den släpptes samma år. Etta i länder som Belgien, Nederländerna, Spanien och Finland. Samt tvåa på singellistan här i Sverige, och trea i Storbritannien. Bandet följde sedan upp singeln med Woody Boogie från albumet som även den blev en relativt stor hit. Men inget bandet gjorde efter Tarzan Boy kunde mätas med dess storhet och har mer eller mindre setts som ett onde hit wonder i de flesta sammanhang.


Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply