Los Angeles baserade iamnotshane släpper nya singeln Punch Me In The Face. Här får vi ett stycke indiepop med atmosfärisk sång och stark catchy refräng. I låten skalar han av lagren av falsk vänskap och förespråkar ”tough love” framför silkesvantar. 

Svensk Pop

” Låten handlar om att behöva hård kärlek från en riktig vän, inte de falska vännerna som berättar allt du vill höra. Det är en väckarklocka. ”

iamnotshane

Med sin någon melankoliska känsla i rösten och produktionen blir tillhörande video en skön kontrast. Smått avig och ironisk sitter artisten på en parkeringsplats medan han blir slagen i ansiktet och killar på skateboard med viloin åker förbi. En klar överraskning om man ser till vad låten handlar om och känslan som den förmedlar. Men riktigt smart drag från artistens sida. 

Låten släpps efter 2021 års debutalbum One Less Year Alive och kan ses som en bonusspår till själva LP:n. Såhär säger han själv titelvalet på albumet:  

” Varje låt är jag som försöker ta reda på livet genom att överväga döden och hoppet om något större. Jag är väldigt öppen om depression och sorg, men gillar att kontrastera de mörka texterna med dansbar popproduktion och humor som ger hopp.”

Iamnotshane började sjunga och skriva låtar som 8 åring och upptäckte där sin kärlek till berättande. Efter att ha genererat en stor följarskara på tumblr, där han gjorde mängder av spelningar från sitt sovrum släpptes en EP. Videon till en av låtarna blev snabbt viral och utlöste en rabiat kultföljd av fans som uppskattar den smarta lyriken och det visuella ögongodiset. Utöver musiken skrev och publicerade han nyligen en serietidning inspirerad av hans låtar. Därtill skrev artisten precis klart en fantasyroman som för närvarande redigeras. Målet är att göra världen till en lyckligare plats genom att vara en kombination av Walt Disney, C.S. Lewis och Alfred Hitchcock

Januari 2022 ger sig artisten ut på USA och Europa turné. Nya singeln Punch Me In The Face hör och ser ni här. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.