Thanda Sessions är ett projekt som samlar in pengar till skolor i södra Afrika. Med albumet Thanda Sessions vol.1 sammanfattar de kreativa och minnesvärda dagar i KwaZulu-Natal i Sydafrika, där låtskrivare från hela världen samlades för att skriva musik tillsammans för en god sak.
Sharon Vaughn var en av många som var med i projektet och från Sverige deltog bland annat Maria Hazell, Linnéa ”Nea” Södahl, Negin Djafari och Ellen Berg Tollbom.

Nordiska Favoriter

Det är då Linnéa som varit med och skrivit låten Wild Fire till projektet som är lite av fokuslåt från albumet. En rytmisk och härligt medryckande poplåt som med upplyftande energi vill få oss att klara av alla livets upp och nedgångar.

Linnéa Södahl berättar för bloggen:

Wild Fire skrevs på antagligen den ovanligaste plats jag skrivit musik på – mitt i en nationalpark i Sydafrika.Texten handlar om att se en annan persons inre styrka och en känsla av att tillsammans klarar vi alla livets ups and downs, vad som helst. Även om det inte var en diskussion vi hade just där och då i studion, så känns det svårt att inte koppla detta till den struggle många i Sydafrika går igenom där det – med otrolig styrka – kämpas mot fattigdom och hiv. Att försöka sträcka ut en hjälpande hand är ju egentligen hela anledningen till Thanda Sessions och jag hoppas att någon som lyssnar ska känna det i denna låten.

Du hör låten och även albumet här nedan. Så lyssna och njut extra mycket i och med att det är för en bra sak.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011