Thanda Sessions är ett projekt som samlar in pengar till skolor i södra Afrika. Med albumet Thanda Sessions vol.1 sammanfattar de kreativa och minnesvärda dagar i KwaZulu-Natal i Sydafrika, där låtskrivare från hela världen samlades för att skriva musik tillsammans för en god sak.
Sharon Vaughn var en av många som var med i projektet och från Sverige deltog bland annat Maria Hazell, Linnéa ”Nea” Södahl, Negin Djafari och Ellen Berg Tollbom.

Det är då Linnéa som varit med och skrivit låten Wild Fire till projektet som är lite av fokuslåt från albumet. En rytmisk och härligt medryckande poplåt som med upplyftande energi vill få oss att klara av alla livets upp och nedgångar.

Linnéa Södahl berättar för bloggen:

Wild Fire skrevs på antagligen den ovanligaste plats jag skrivit musik på – mitt i en nationalpark i Sydafrika.Texten handlar om att se en annan persons inre styrka och en känsla av att tillsammans klarar vi alla livets ups and downs, vad som helst. Även om det inte var en diskussion vi hade just där och då i studion, så känns det svårt att inte koppla detta till den struggle många i Sydafrika går igenom där det – med otrolig styrka – kämpas mot fattigdom och hiv. Att försöka sträcka ut en hjälpande hand är ju egentligen hela anledningen till Thanda Sessions och jag hoppas att någon som lyssnar ska känna det i denna låten.

Du hör låten och även albumet här nedan. Så lyssna och njut extra mycket i och med att det är för en bra sak.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.