Jag upptäckte faktiskt I’m not in love på soundtracket till filmen Indecent Proposal. Då var det The Pretenders som framförde denna klassiker av 10CC, och den låten tillsammans med In all the right places med Lisa Stanfield var de stora behållningarna med soundtracket (och filmen).

Popmuzik Lover

Då hade jag ingen aning om att det var just 10CC som låg bakom låten, men heck, man lär sig så länge man lever. I’m not in love är ju ändå bandets största hit – och en av tre singlar att nå den brittiska förstaplatsen för gruppen.

Låten är tagen från bandets tredje album The Original Soundtrack från 1975 och jag älskar den något ambienta känslan i låten hur de använder rösterna som instrument. Sedan är det som alltid snyggt med låtar som försöker övertyga dig om någon som inte riktigt stämmer. Det är så lätt att genomskåda Eric Stewarts ord i låten. Klart att han är kär. Men för stolt att erkänna.
Pop-poesi som det heter.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.