Jag upptäckte faktiskt I’m not in love på soundtracket till filmen Indecent Proposal. Då var det The Pretenders som framförde denna klassiker av 10CC, och den låten tillsammans med In all the right places med Lisa Stanfield var de stora behållningarna med soundtracket (och filmen).

Då hade jag ingen aning om att det var just 10CC som låg bakom låten, men heck, man lär sig så länge man lever. I’m not in love är ju ändå bandets största hit – och en av tre singlar att nå den brittiska förstaplatsen för gruppen.

Låten är tagen från bandets tredje album The Original Soundtrack från 1975 och jag älskar den något ambienta känslan i låten hur de använder rösterna som instrument. Sedan är det som alltid snyggt med låtar som försöker övertyga dig om någon som inte riktigt stämmer. Det är så lätt att genomskåda Eric Stewarts ord i låten. Klart att han är kär. Men för stolt att erkänna.
Pop-poesi som det heter.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.