Jag är ju ett stort fan av gruppen Toto och de låtar de släppte under 70- och (främst) 80-talet.
Den andra gruppen som gjorde liknande slick studiomusik i samma tidsålder var Chicago och det är inte så sällan som man kanske blandar ihop de olika grupperna är man hör dem. För ljudmässigt är det inte superlångt mellan de amerikanska grupperna, i alla fall inte när de just gjorde de där balladerna eller 80-tals poplåtarna.

I alla fall. Chicago var definitivt som bäst med singeln och kärleksförklaringen You’re the inspiration från 1984 som är tagen från albumet Chicago 17. Låten i sig är skriven av bandets sångare Peter Cetera tillsammans med låtens producent David Foster. Saken var den att låten skrevs i åt Kenny Rogers som Foster då arbetade med. Men låten fastade aldrig för Rogers och istället blev det Cetera som tog låten vidare till sin grupp och de fick som sagt en liten hit med den.

Eller liten… Låten blev en stor succé i USA och tog sig till en tredjeplats på Billboard. Samtidigt gick det till och med lite bättre här hemma i Sverige där låten faktiskt blev etta på singellistan vilket även albumet blev.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.