Jag är ju ett stort fan av gruppen Toto och de låtar de släppte under 70- och (främst) 80-talet.
Den andra gruppen som gjorde liknande slick studiomusik i samma tidsålder var Chicago och det är inte så sällan som man kanske blandar ihop de olika grupperna är man hör dem. För ljudmässigt är det inte superlångt mellan de amerikanska grupperna, i alla fall inte när de just gjorde de där balladerna eller 80-tals poplåtarna.

Apple Music Svensk Pop

I alla fall. Chicago var definitivt som bäst med singeln och kärleksförklaringen You’re the inspiration från 1984 som är tagen från albumet Chicago 17. Låten i sig är skriven av bandets sångare Peter Cetera tillsammans med låtens producent David Foster. Saken var den att låten skrevs i åt Kenny Rogers som Foster då arbetade med. Men låten fastade aldrig för Rogers och istället blev det Cetera som tog låten vidare till sin grupp och de fick som sagt en liten hit med den.

Eller liten… Låten blev en stor succé i USA och tog sig till en tredjeplats på Billboard. Samtidigt gick det till och med lite bättre här hemma i Sverige där låten faktiskt blev etta på singellistan vilket även albumet blev.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.