Ska vi vara ärliga så var det den bättre låten i Melodifestivalen 1986 som tyvärr bara kom tvåa.
Jo, vi minns alla fortfarande Lasse Holm och Monica Törnell i den skojfriska vinnarlåten E’ de’ det här du kallar kärlek. Med sina 78 poäng så var det en tydlig seger där och då. Men det var ändå tvåan, med sina 42 poäng, som gjorde mest intryck på popsverige.

Favoriter Apple Music

Kärleken är evig skrevs av Torgny Söderberg och Per Gessle och framfördes i tävlingen av den – för de stora massorna – okända Lena Philipsson. Låten blev även en hit på utsidan Melodifestivalen och nådde en sjätteplats på singellistan. (Jämfört med vinnaren som bara nådde en 17:e plats). Även på Svensktoppen lyckades Kärleken är evig bättre. En andraplats lyckades Philipssons hit nå när det begav sig, medan schlagerveteranen Holm hamnade på en femteplats som högsta placering.

Året därpå ställde Lena upp i Melodifestivalen igen. Denna gång med bidraget Dansa i neon, som skrevs av Ola Håkansson, Tim Norell och Peo Thyrén. En sämre placering där och då – femteplats i tävlingen, samt inte lika höga listplaceringar. Men det känns ändå som att Dansa i neon blev singeln vi idag förknippar mer med Lena på schlagergolven än Kärleken är evig. För visst spelas just Dansa i neon ute mer? Det är i alla fall känslan jag fått. Kanske för att det är just dansa i neon man gör på dansgolven..? Någon får göra en vetenskaplig utredning där helt enkelt.

Skam den som ger sig. 1988 ställde Lena upp för tredje gången i rad med popballaden Om igen. En låt som skrevs av inga mindre än Ingela ’Pling’ Forsman, Håkan Almqvist och Bobby Ljunggren. Även denna gång slutade Lena på en andraplats och fick se sig slagen av Tommy Körberg och hans paradnummer Stad i ljus. Vad ska man säga? Det är svårt att slå den låten. Även om Om igen är fantastisk.

Det dröjde till 2004 innan Lena tog revansch på alla och vann Melodifestivalen med Det gör ont. En låt som skrevs av Orup och inledde ett riktigt starkt samarbete med de två popikonerna som resulterade i hela tre album. Men det är ett annat popminne det.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.