Den elektroniska musiken var så spännande i sin linda. När Moog skapade redskapen till det som skulle utvecklas till den moderna synthen. Någon som tog tillvara på möjligheterna att skapa musik med hjälp av just synthen från Moog var Gershon Kingsley som 1969 släppte albumet Music To Moog By och som innehåll låten Pop corn. 1972 ändrades dock namnet till nuvarande Popcorn och spelades in i en mer uppdaterad version av Kingsleys band First Moog Quartet till albumet med samma namn.

Samma år släppte Stand Free, som även var en av medlemmarna i First Moog Quartet, låten under sitt egna band Hot Butter. Det var denna version, baserad på Kingsleys mer upp-poppade version från samma år som blev den enorma hit som vi alla minns idag.
Hot Butters version av Popcorn hamnade på en nionde-plats på Billboard-listan samt en femte-plats på den brittiska singellistan. Sedan blev låten även etta i länder som Västtyskland, Australien, Nederländerna och Frankrike. Med det blev låten faktiskt en av de första stora instrumentalhits som släppts.

2005 användes Popcorn av karaktären Crazy Frog för att skapa ringsignaler till mobiler i mer eurodance-stil. Detta gjorde att låten än en gång klättrade på topplistorna och Crazy Frog var en karaktär alla älskade att hata, men musiken spelades flitigt i radio, på dansgolven och i våra mobiler.
Dock ett stilpoäng för att de inkluderade låten At the Movies som b-sida på singeln, som då var med på Hot Butters originalalbum.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.