Den elektroniska musiken var så spännande i sin linda. När Moog skapade redskapen till det som skulle utvecklas till den moderna synthen. Någon som tog tillvara på möjligheterna att skapa musik med hjälp av just synthen från Moog var Gershon Kingsley som 1969 släppte albumet Music To Moog By och som innehåll låten Pop corn. 1972 ändrades dock namnet till nuvarande Popcorn och spelades in i en mer uppdaterad version av Kingsleys band First Moog Quartet till albumet med samma namn.

Apple Music

Samma år släppte Stand Free, som även var en av medlemmarna i First Moog Quartet, låten under sitt egna band Hot Butter. Det var denna version, baserad på Kingsleys mer upp-poppade version från samma år som blev den enorma hit som vi alla minns idag.
Hot Butters version av Popcorn hamnade på en nionde-plats på Billboard-listan samt en femte-plats på den brittiska singellistan. Sedan blev låten även etta i länder som Västtyskland, Australien, Nederländerna och Frankrike. Med det blev låten faktiskt en av de första stora instrumentalhits som släppts.

2005 användes Popcorn av karaktären Crazy Frog för att skapa ringsignaler till mobiler i mer eurodance-stil. Detta gjorde att låten än en gång klättrade på topplistorna och Crazy Frog var en karaktär alla älskade att hata, men musiken spelades flitigt i radio, på dansgolven och i våra mobiler.
Dock ett stilpoäng för att de inkluderade låten At the Movies som b-sida på singeln, som då var med på Hot Butters originalalbum.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.