Den elektroniska musiken var så spännande i sin linda. När Moog skapade redskapen till det som skulle utvecklas till den moderna synthen. Någon som tog tillvara på möjligheterna att skapa musik med hjälp av just synthen från Moog var Gershon Kingsley som 1969 släppte albumet Music To Moog By och som innehåll låten Pop corn. 1972 ändrades dock namnet till nuvarande Popcorn och spelades in i en mer uppdaterad version av Kingsleys band First Moog Quartet till albumet med samma namn.

Svensk Pop Apple Music

Samma år släppte Stand Free, som även var en av medlemmarna i First Moog Quartet, låten under sitt egna band Hot Butter. Det var denna version, baserad på Kingsleys mer upp-poppade version från samma år som blev den enorma hit som vi alla minns idag.
Hot Butters version av Popcorn hamnade på en nionde-plats på Billboard-listan samt en femte-plats på den brittiska singellistan. Sedan blev låten även etta i länder som Västtyskland, Australien, Nederländerna och Frankrike. Med det blev låten faktiskt en av de första stora instrumentalhits som släppts.

2005 användes Popcorn av karaktären Crazy Frog för att skapa ringsignaler till mobiler i mer eurodance-stil. Detta gjorde att låten än en gång klättrade på topplistorna och Crazy Frog var en karaktär alla älskade att hata, men musiken spelades flitigt i radio, på dansgolven och i våra mobiler.
Dock ett stilpoäng för att de inkluderade låten At the Movies som b-sida på singeln, som då var med på Hot Butters originalalbum.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011