Med energi från de glittrande syntarna från 80-talet ger SAENS oss den lysande singeln Shame. Någonstans i gränslandet mellan pop och indie passar denna låt perfekt in i samtida musik. Det är mörkt och mystiskt likt The Weekend, men ändå funkigt och catchy. Någonstans förs tankarna till estetiken hos Depeche Mode fast väldigt mycket mer lättsamt i sitt sound. Textmässigt talar låten om guilty pleasure, vilket vi på svenska inte har någon klockren motsvarighet till. Men skam-belagd njutning får väl duga som en taskig översättning. Sångaren talar här om den pirriga och något förbjudna känslan av hooka up med en gammal flamma. I kontrast till det obehaget som kommer efteråt när man vet att det man gjort är fel. 

Dolby Atmos

Med sin souliga stämma, atmosfäriska produktioner och elektroniska mid-tempo sound gör SAENS rätt och slätt indiepop. Innan artisteriet studerade han teater och film, något jag tycker mig kunna höra i känsla för dramaturgi. Och mycket riktigt hämtar artisten en hel del inspiration från just filmens värld. Målande narrativ och stora känslor översätts till målande poplåtar. År 2018 släpptes debut-EP:n som beskrevs som ett avant-garde mästervek och utnämnde SAENS till ett namn att hålla koll på. I år släpps ett debutalbum men först en rad singlar, däribland Shame

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.