Drömsk euforisk indiepop om gränslös kärlek som man tyvärr vet kommer skada en i slutändan. Det är vad Tyska Andreas Vey ger oss i singeln Fool For Your Light. Med sin atmosfäriska och fängslande sångröst som hela tiden stegras i takt med gitarrernas ekande toner får vi här en tidlös låt som snarare för tankarna till Phoebe Bridgers eller Arlo Parks än samtida musik. 

”Jag skrev den låten vid en tidpunkt där jag blev otroligt kär men visste att kärleken inte skulle hålla. Den där känsla av fullständig glädje och hängivenhet till kärleken som står i strid med melankolin är vad jag ville fånga i den här låten.”

Andreas Vey

Med sin musik vill Andreas Vey skildra den inre konflikt han kände som barn på 90-talet. Redan då visste han att macho-kultur inte var något han vill reproducera. Den kreativitet som fanns och finns inom sångaren gav då utlopp för experimenterande med smink och skapandet av egna kläder. Detta androgyna uttryck är något han sedermera anammade i sitt nu blomstrande artisteri. Borton könsroller och klyschor ämnar musiken att berätta historier om öppenhet, depression, smärta och sökandet efter att hitta sin plats i världen. 

Fool For Your Light är den andra singeln från en kommande EP som kommer ut senare i sommar. Här tas vi med på en organiskt producerad resa som frigör alla möjliga typer av känslor. Tillhörande musikvideo är en färgexplosion som verkligen förtydligar den paradox som artisten vill förmedla mellan kärlek och smärta. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply