Drömsk euforisk indiepop om gränslös kärlek som man tyvärr vet kommer skada en i slutändan. Det är vad Tyska Andreas Vey ger oss i singeln Fool For Your Light. Med sin atmosfäriska och fängslande sångröst som hela tiden stegras i takt med gitarrernas ekande toner får vi här en tidlös låt som snarare för tankarna till Phoebe Bridgers eller Arlo Parks än samtida musik. 

Nordiska Favoriter

”Jag skrev den låten vid en tidpunkt där jag blev otroligt kär men visste att kärleken inte skulle hålla. Den där känsla av fullständig glädje och hängivenhet till kärleken som står i strid med melankolin är vad jag ville fånga i den här låten.”

Andreas Vey

Med sin musik vill Andreas Vey skildra den inre konflikt han kände som barn på 90-talet. Redan då visste han att macho-kultur inte var något han vill reproducera. Den kreativitet som fanns och finns inom sångaren gav då utlopp för experimenterande med smink och skapandet av egna kläder. Detta androgyna uttryck är något han sedermera anammade i sitt nu blomstrande artisteri. Borton könsroller och klyschor ämnar musiken att berätta historier om öppenhet, depression, smärta och sökandet efter att hitta sin plats i världen. 

Fool For Your Light är den andra singeln från en kommande EP som kommer ut senare i sommar. Här tas vi med på en organiskt producerad resa som frigör alla möjliga typer av känslor. Tillhörande musikvideo är en färgexplosion som verkligen förtydligar den paradox som artisten vill förmedla mellan kärlek och smärta. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011