Drömsk euforisk indiepop om gränslös kärlek som man tyvärr vet kommer skada en i slutändan. Det är vad Tyska Andreas Vey ger oss i singeln Fool For Your Light. Med sin atmosfäriska och fängslande sångröst som hela tiden stegras i takt med gitarrernas ekande toner får vi här en tidlös låt som snarare för tankarna till Phoebe Bridgers eller Arlo Parks än samtida musik. 

Nordiska Favoriter

”Jag skrev den låten vid en tidpunkt där jag blev otroligt kär men visste att kärleken inte skulle hålla. Den där känsla av fullständig glädje och hängivenhet till kärleken som står i strid med melankolin är vad jag ville fånga i den här låten.”

Andreas Vey

Med sin musik vill Andreas Vey skildra den inre konflikt han kände som barn på 90-talet. Redan då visste han att macho-kultur inte var något han vill reproducera. Den kreativitet som fanns och finns inom sångaren gav då utlopp för experimenterande med smink och skapandet av egna kläder. Detta androgyna uttryck är något han sedermera anammade i sitt nu blomstrande artisteri. Borton könsroller och klyschor ämnar musiken att berätta historier om öppenhet, depression, smärta och sökandet efter att hitta sin plats i världen. 

Fool For Your Light är den andra singeln från en kommande EP som kommer ut senare i sommar. Här tas vi med på en organiskt producerad resa som frigör alla möjliga typer av känslor. Tillhörande musikvideo är en färgexplosion som verkligen förtydligar den paradox som artisten vill förmedla mellan kärlek och smärta. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.