Indie-bandet FUR ger oss den fullkomligt underbara singeln The Fine Line of Quiet Life denna brittiska kvartett meddelar även att singeln markerar den första från ett kommande debutalbum. I tillhörande video tar bandet med oss på en vild bussresa genom östra Sussex öppna landskap och vidsträckta åkrar i ett rasande tempo. Såhär säger de själva om nya singeln. 

The Fine Line Of A Quiet Life är en dokumentation av de blandade budskap och intryck  du ger dig själv och tar från andra om var du känner att du borde vara i ditt liv och var du faktiskt befinner dig. Låten handlar om självreflektion och förståelse men även om att frikoppla dig från situationer du redan har varit i och känner till resultatet av. Precis som att växa upp lär du dig att inte göra vissa saker och sakta men säkert lär du dig att det finns en ”fin linje” av vilken livsstil som är acceptabel ju äldre du blir.” 

Något drömskt, otroligt organiskt och väldigt nostalgiskt med en touch av hårsprej har detta UK-baserade band på senare år blivit hyllade av diverse musikjournalister. Med sin musik har det redan turnerat flitigt i England, Asien och Indonesien. Radio har även varit stora supportrar och roterat musiken en hel del på det största kommersiella kanalerna. Bandets lekfullhet och önskan att reflektera guldålderns indiepop är troligtvis det största framgångsrecepten. Men även det faktum att de gör riktigt bra glittrande och glädjefylld musik som tilltalar både äldre och yngre generationer. Lyssna själva!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply