Det är ett ganska långt steg mellan att vilja skriva musik och faktiskt göra det. Men när man som låtskrivare tillslut fått ihop en hel låt känns det som att skriva A på nationella proven. Amerikanska Presley Duyck har gjort precis detta, hon har fått sitt första A när hon ger ut den egenskrivna singeln Passenger Seat. Blott 20-år gammal och fortfarande kvar på college sjunger artisten om att känna sig osedd. En känsla hon tror många kan förlika sig med vid något tillfälle i livet. Skriven förra sommarlovet ger den debuterade Presley oss en indiepop singel med organisk instrumentering och otroligt mycket känsla. Vi bjuds även på ett riktigt mäktigt gitarrsolo och läckra maffiga pukor. 

För tillfället befinner sig artisten i Texas där hon skapar låtar utifrån diverse text-utdrag hon skrivit under livet. Det viktigaste för sångerskan är att att det finns sanningsenlig äkthet i det hon förmedlar genom sitt artisteri och i sina låtar. Uppvuxen och fascinerad av 1970-tals folkmusik tar hon inspiration från exempelvis Joni Mitchell, the Beatles och Fleetwood Mac. Samtidigt som samtida populärmusik från exempelvis Lady Gaga och Ariana Grande agerar stora inspirationskällor. Således är hennes musik ett förenande av gammalt och nytt. Lika mängder nostalgin och modernitet ska vara representerad i musiken.

Själva låtskrivandet föddes ur karantänens tristess och artisten börjar nu forma sitt artisteri och låtskriveri genom att ge ut låtar hon skrivit under det gångna året. Önskan är att skapa en eskapism som folk kan dansa, gråta och förlora sig i där första smakrovet heter Passenger Seat.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply