Australiensiska LENKA släpper första singeln på sitt egna skivbolag och bjuder oss då på lekfull syntpop med glimten i ögat. Nya singeln Ivory Tower presenterar ett vimsigt drömskt landskap där LENKA i tillhörande video sitter uppe i sitt torn. Det är svårt att inte vinnas över av artistens charm och karisma när refrängen väl slår till. Såhär säger hon själv om nya låten: 

Favoriter Apple Music

Ivory Tower är jag som försöker komma in i huvudet på de rika, kraftfulla och själviska prinsessorna som bara bryr sig om sig själva medan andra lider. Jag försökte hitta ett sätt att relatera den känslan av att behöva skydda dig själv och kanske lite njutningen av att vara skurk. Men den här låten är verkligen ingen kritik utan mer av en varning.” 

Bildligt talat befinner vi oss precis vid och ibland i de stereotypiska prinsesstornen som artisten pratar om. LENKA tillägger:

”För den här videon arbetade jag med en konstnär som heter Mitch Hertz för att sätta mig in i en fotokopierad tecknad värld av torn som glider och så småningom kollapsar, bara för att stiga upp igen och fortsätta utvecklas på en falsk planet. Vi gick efter en estetik någonstans mellan 80-tals videokonst och Monty Python-animationer. Jag filmade bilderna av mig själv på en iPhone i mitt 5-åriga sovrum med olika klädsel som vi hade till hands, inklusive en löjlig falsk diamantring. Effekten av lockdown har blivit att skapa innehåll med de resurser du har hemma vilket är otroligt befriande! ”

LENKA är artisten som efter lång tid i band satsade på solokarriär och vilken resa hon gjort. Sedan debuten 2008 har fem studioalbum släppts och därtill en hel del EP:s. Skålart har hon turnerat världen runt och skapat fans i alla världens hörn. Musiken har alltid varit tillflykten för att uttrycka känslor och förmedla sitt underbara optimistiska sound. Nya singeln Ivory Tower markerar andra släppet för året och starten på en helt ny resa. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011