Australiensiska LENKA släpper första singeln på sitt egna skivbolag och bjuder oss då på lekfull syntpop med glimten i ögat. Nya singeln Ivory Tower presenterar ett vimsigt drömskt landskap där LENKA i tillhörande video sitter uppe i sitt torn. Det är svårt att inte vinnas över av artistens charm och karisma när refrängen väl slår till. Såhär säger hon själv om nya låten: 

Ivory Tower är jag som försöker komma in i huvudet på de rika, kraftfulla och själviska prinsessorna som bara bryr sig om sig själva medan andra lider. Jag försökte hitta ett sätt att relatera den känslan av att behöva skydda dig själv och kanske lite njutningen av att vara skurk. Men den här låten är verkligen ingen kritik utan mer av en varning.” 

Bildligt talat befinner vi oss precis vid och ibland i de stereotypiska prinsesstornen som artisten pratar om. LENKA tillägger:

”För den här videon arbetade jag med en konstnär som heter Mitch Hertz för att sätta mig in i en fotokopierad tecknad värld av torn som glider och så småningom kollapsar, bara för att stiga upp igen och fortsätta utvecklas på en falsk planet. Vi gick efter en estetik någonstans mellan 80-tals videokonst och Monty Python-animationer. Jag filmade bilderna av mig själv på en iPhone i mitt 5-åriga sovrum med olika klädsel som vi hade till hands, inklusive en löjlig falsk diamantring. Effekten av lockdown har blivit att skapa innehåll med de resurser du har hemma vilket är otroligt befriande! ”

LENKA är artisten som efter lång tid i band satsade på solokarriär och vilken resa hon gjort. Sedan debuten 2008 har fem studioalbum släppts och därtill en hel del EP:s. Skålart har hon turnerat världen runt och skapat fans i alla världens hörn. Musiken har alltid varit tillflykten för att uttrycka känslor och förmedla sitt underbara optimistiska sound. Nya singeln Ivory Tower markerar andra släppet för året och starten på en helt ny resa. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply