Will Young samarbetar än en gång med Richard X när han här släpper sin tolkning av Bat For Lashes låt Daniel. Låten blir första smakprovet från den brittiske sångarens kommande album Crying On The Bathroom Floor som släpps den 6:e Augusti.

Popmuzik Popcast

Albumet i sig är en samling med låtar av kvinnliga artister där Will sätter sin prägel på låtarna med sin röst och jag måste ju säga att Daniel blev ett vackert och vemodigt försmak om vad som komma skall.

Om albumet berättar Will på sin Instagram:

”Efter 18 års inspelning och framförande av främst originalmaterial älskade jag idén att skapa ett album som firar några av de moderna kvinnliga artisterna som jag beundrar inom pop. I dessa tider är det så mycket lättare och accepterat att uppta andra kön, idéer och utforska nya vägar. Jag ville förstå hur det kan vara att sjunga deras texter; en sång om en pojke som heter Daniel; gråtande på badrumsgolvet, känna sig som Elizabeth Taylor. Detta är inte ett coveralbum som sådant, ja definitivt inte på vanligt sätt. Jag ville ta med låtar från kvinnliga artister som jag beundrar till en ny arena.”

Crying On The Bathroom Floor:

  1. Daniel (Bat For Lashes)
  2. Crying On The Bathroom Floor (MUNA)
  3. Till There’s Nothing Left (Cam)
  4. Indestructible (Robyn)
  5. Strong (London Grammar)
  6. I Follow Rivers (Lykke Li)
  7. Everything Is Embarrassing (Sky Ferreira)
  8. Losing You (Solange)
  9. Missing (Everything But The Girl)
  10. Elizabeth Taylor (Clare Maguire)
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.