Will Young samarbetar än en gång med Richard X när han här släpper sin tolkning av Bat For Lashes låt Daniel. Låten blir första smakprovet från den brittiske sångarens kommande album Crying On The Bathroom Floor som släpps den 6:e Augusti.

Albumet i sig är en samling med låtar av kvinnliga artister där Will sätter sin prägel på låtarna med sin röst och jag måste ju säga att Daniel blev ett vackert och vemodigt försmak om vad som komma skall.

Om albumet berättar Will på sin Instagram:

”Efter 18 års inspelning och framförande av främst originalmaterial älskade jag idén att skapa ett album som firar några av de moderna kvinnliga artisterna som jag beundrar inom pop. I dessa tider är det så mycket lättare och accepterat att uppta andra kön, idéer och utforska nya vägar. Jag ville förstå hur det kan vara att sjunga deras texter; en sång om en pojke som heter Daniel; gråtande på badrumsgolvet, känna sig som Elizabeth Taylor. Detta är inte ett coveralbum som sådant, ja definitivt inte på vanligt sätt. Jag ville ta med låtar från kvinnliga artister som jag beundrar till en ny arena.”

Crying On The Bathroom Floor:

  1. Daniel (Bat For Lashes)
  2. Crying On The Bathroom Floor (MUNA)
  3. Till There’s Nothing Left (Cam)
  4. Indestructible (Robyn)
  5. Strong (London Grammar)
  6. I Follow Rivers (Lykke Li)
  7. Everything Is Embarrassing (Sky Ferreira)
  8. Losing You (Solange)
  9. Missing (Everything But The Girl)
  10. Elizabeth Taylor (Clare Maguire)
Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.