Will Young samarbetar än en gång med Richard X när han här släpper sin tolkning av Bat For Lashes låt Daniel. Låten blir första smakprovet från den brittiske sångarens kommande album Crying On The Bathroom Floor som släpps den 6:e Augusti.

Skicka in din musik

Albumet i sig är en samling med låtar av kvinnliga artister där Will sätter sin prägel på låtarna med sin röst och jag måste ju säga att Daniel blev ett vackert och vemodigt försmak om vad som komma skall.

Om albumet berättar Will på sin Instagram:

”Efter 18 års inspelning och framförande av främst originalmaterial älskade jag idén att skapa ett album som firar några av de moderna kvinnliga artisterna som jag beundrar inom pop. I dessa tider är det så mycket lättare och accepterat att uppta andra kön, idéer och utforska nya vägar. Jag ville förstå hur det kan vara att sjunga deras texter; en sång om en pojke som heter Daniel; gråtande på badrumsgolvet, känna sig som Elizabeth Taylor. Detta är inte ett coveralbum som sådant, ja definitivt inte på vanligt sätt. Jag ville ta med låtar från kvinnliga artister som jag beundrar till en ny arena.”

Crying On The Bathroom Floor:

  1. Daniel (Bat For Lashes)
  2. Crying On The Bathroom Floor (MUNA)
  3. Till There’s Nothing Left (Cam)
  4. Indestructible (Robyn)
  5. Strong (London Grammar)
  6. I Follow Rivers (Lykke Li)
  7. Everything Is Embarrassing (Sky Ferreira)
  8. Losing You (Solange)
  9. Missing (Everything But The Girl)
  10. Elizabeth Taylor (Clare Maguire)
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011