Bakom Seven Layer Piano Cakes hittar vi Justin Hoyt från Los Angeles. Justin är utbildad advokat samt klassiskt tränad pianist och sångare. Han låtar är färgade av den klassiska popmusiken från 70- och 80-talet och det är lätt att känna igen influenser från akter som Elton John, Queen och Billy Joel.

Seven Layer Piano Cakes släppte i börjar av året singeln Patriarch som handlar om effekten krig får på unga soldater och deras familjer. Sångaren hämtar inspirationen från sitt egna släktträd när hans farfar vid 17-års ålder blev tvingad att kriga tillsammans med amerikanarna under andra världskriget. Något som förstörde mycket av hans vuxna liv.
Nu har låten fått en liten uppdatering av Animal Farm där produktionen blivit lite luftigare och lite poppigare skulle jag säga. Så det gjorde att låten hittade perfekt hem här i bloggen. Så om du gillar klassisk pop, detta är något för dig.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.