Bakom Seven Layer Piano Cakes hittar vi Justin Hoyt från Los Angeles. Justin är utbildad advokat samt klassiskt tränad pianist och sångare. Han låtar är färgade av den klassiska popmusiken från 70- och 80-talet och det är lätt att känna igen influenser från akter som Elton John, Queen och Billy Joel.

Svensk Pop Apple Music

Seven Layer Piano Cakes släppte i börjar av året singeln Patriarch som handlar om effekten krig får på unga soldater och deras familjer. Sångaren hämtar inspirationen från sitt egna släktträd när hans farfar vid 17-års ålder blev tvingad att kriga tillsammans med amerikanarna under andra världskriget. Något som förstörde mycket av hans vuxna liv.
Nu har låten fått en liten uppdatering av Animal Farm där produktionen blivit lite luftigare och lite poppigare skulle jag säga. Så det gjorde att låten hittade perfekt hem här i bloggen. Så om du gillar klassisk pop, detta är något för dig.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011