Skönt elektronisk med inslag av elgitarrer och hintar om en sommar fylld med idylliska kvällar det är viben amerikanska duon Yeti Tactics ger mig i singeln Face First. Mid-tempot och den oemotståndliga refrängen gör detta till en given road-trip låt. Genermässigt befinner vi oss någonstans mellan indie, rock och kommersiell elektronisk pop. Väldigt mycket Kalifornien över hela soundet och det kanske inte är så konstigt då Yeti Tactics kommer just därifrån. 

I egna ord säger gruppen följande om singeln: 

Face First handlar om en av de dagar då allt går din väg. En oändlig uppgång. Vinden är i ryggen, du byter leende med främlingar och livet är bra. Det handlar om att känna sig ansluten till allt och låta den energin skapa mer och mer vackra upplevelser i ditt liv. Det första steget är att lyfta upp huvudet och gå ”head first” in i varje situation, med kärlek, medkänsla och empati.”

Singeln ämnar alltså att sprida inget annat än glädje och värme inför den stundande sommaren. Något som duon veklingen lyckas med. Definitivt ett track att lägga på listan för de där chill dagarna när det enda man vill göra är att hänga i loungen och njuta av livet. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.