Ibland känner jag mig sjukt partisk när jag väljer ut låtar till bloggen och låter vissa artister vara med om och om igen, så fort de släpper något nytt. Men saken är den att vissa artister trycker alltid på rätt knappar för mig. De har den där sjukt starka melodin, snygga arrangemanget och sången som får mig att bli helt lycklig.

Day Felice är en av just de artister som oftast träffar rätt med sina låtar. Men jag är ju personligen svag för de där klassiska poplåtar som Day Felice levererar. Lekfullheten i arrangemanget. Snygga harmonier. Riktigt starka melodier. Det är nästan omöjligt att misslyckas då.
Lägg sedan till att de alltid lyckas med att ha smarta texter. Som på nya singeln Summer där David Lindström sjunger om hur klimatförändringarna satt sommaren i brand och även om vi kanske tycker klimatet här hemma blivit än mer skönt på sommaren är det inte på grund av en bra sak, utan allt kommer med ett pris. David berättar för bloggen:

”Sommaren har blivit en säsong av förnekelse, att desperat leta efter den lycka som alla verkar känna och samtidigt ignorera hur hela mitt väsen skriker att saker är inte okej.”

Med Summer har Day Felice än en gång skapat en lysande poplåt. Ett modernt end-of-the-world-anthem om du så vill. För vad skulle vara mer passande än att fira jordens undergång och slutet av mänskligheten med svulstig pop? Tror faktiskt att Summer hade hamnat högt på den spellistan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply