Ibland känner jag mig sjukt partisk när jag väljer ut låtar till bloggen och låter vissa artister vara med om och om igen, så fort de släpper något nytt. Men saken är den att vissa artister trycker alltid på rätt knappar för mig. De har den där sjukt starka melodin, snygga arrangemanget och sången som får mig att bli helt lycklig.

Popmuzik Podcast

Day Felice är en av just de artister som oftast träffar rätt med sina låtar. Men jag är ju personligen svag för de där klassiska poplåtar som Day Felice levererar. Lekfullheten i arrangemanget. Snygga harmonier. Riktigt starka melodier. Det är nästan omöjligt att misslyckas då.
Lägg sedan till att de alltid lyckas med att ha smarta texter. Som på nya singeln Summer där David Lindström sjunger om hur klimatförändringarna satt sommaren i brand och även om vi kanske tycker klimatet här hemma blivit än mer skönt på sommaren är det inte på grund av en bra sak, utan allt kommer med ett pris. David berättar för bloggen:

”Sommaren har blivit en säsong av förnekelse, att desperat leta efter den lycka som alla verkar känna och samtidigt ignorera hur hela mitt väsen skriker att saker är inte okej.”

Med Summer har Day Felice än en gång skapat en lysande poplåt. Ett modernt end-of-the-world-anthem om du så vill. För vad skulle vara mer passande än att fira jordens undergång och slutet av mänskligheten med svulstig pop? Tror faktiskt att Summer hade hamnat högt på den spellistan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011