Ida Fiona ger oss den charmiga singeln Lollapalooza. Här talar artisten om den smått kittlande känslan hon hade inför att gå på Lollapalooza i Stockholm 2019. Där hon på förhand visste att en kille hon tidigare dejtat också skulle gå. Vad skulle hända om de stötte på varandra? Skulle det fortfarande finnas kemi? Kanske skulle kvällen bli magisk? 

Över ett akustiskt trum-beat och atmosfäriska syntar hör vi Ida Fiona sjunga om hur hon köpt ny kjol och t-shirt för att se så bra ut som möjligt. Men egentligen oavsett vad killen tycker eller inte har hon ju sina vänner och har väl minst lika stor chans att hitta någon annan. Så insikten artisten kommer till är; Skit i killen! Kvällen kan ta henne precis vart hon vill. 

Född i Norge men nu mera bosatt i Sverige levererar denna 22-åriga lovande artist lekull pop inlindad i glitter, pasteller och drömmiga syntar. Hennes texter är personliga och talar om allt från kärlek, mental hälsa till saker ur det vardagliga livet. Inspirationen hämtar hon från artister som Troye Sivan och Julia Michaels, där just kontrasten mellan självironi och sårbarheten är det hon vill förmedla i sin egen musik. 

Från det att den djupa synt-basen slår an vid introt i Lollapalooza hör jag att detta kommer bli riktigt bra. Ida Fionas sårbara stämma i kontrast till produktionen är perfekt avvägd för att skapa magisk indie-pop. Avskalat, nära och riktigt catchy så skulle jag vilja beskriva den nya singeln Lollapalooza. Definitivt en artist att hålla ögonen på framöver!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply