Svensk hip-hop har stått i centrum för Dennis Schlömer i hela hans liv. Främst är det Petter Alexis som varit den stora inspirationskällan för den nu 24-årige artisten.

”Han har gjort alla former av hip hop/ rap & utvecklar sin repertoar varje år. Han är en av dem som spenderat längst tid på hip-hop scenen, och fortsätter att utvecklas varje dag samtidigt som han alltid levererar nya fräscha texter. Big up för över 20 år på scenen!”

För Dennis har det varit lite av terapi att skriva musik. Att få ner sina egna erfarenheter, upplevelser och kärlek för att förhoppningsvis få lyssnaren att känna känslor.
Först ut av Dennis låtar är singeln Miljoner. En låt som handlar om att vilja ge allt i en relation, men ändå vara osäker på sig själv för att man känner att man inte räcker till. Han berättar för bloggen:

”Låten är baserad på egna erfarenheter, så tankarna och fraserna i låten är hämtade från mitt egna liv. Det är en historia om en bråkig tid i mitt liv, där jag tillslut hittade ”den rätta”. Ångesten som jag tror att andra kan relatera till är att man så gärna vill vara bra inför den där ”rätta personen” och att man är redo att ge allt – trots att personen redan har allt.
”Du vet att jag har inga miljoner” är både en mening som går att tolka bokstavligt men samtidigt något större som symboliserar lite ”jag har inget, du har allt, vad ser du i en sån som mig?””.

Miljoner bygger på ett melodisk arrangemang över ett behagligt beat och med Dennis rap i versen för att sedan övergå i en mer poporienterad refräng. Det ligger ett vemod som löper igenom låten som jag uppskattade. Helt klart en skön mix mellan just hip-hop och pop.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.