Svenska SHY Martin släpper andra singeln på sitt egna skivbolag och den här gången presenterar hon en något mörkare sida av sig själv än tidigare. I Remember You Were The One får vi det som alltid briljanta melodispråket som är artistens signum, men med en touch av My Chemical Romance och Paramore. Låten bär på ett personligt budskap om vikten att ha självrespekt och att stå upp för sig själv. Tittar vi lite närmare på låtskrivarna bakom singeln hittar vi inga andra än hitmakare. Definitivt lite ”tyngre” och djupare sound än vad SHY Martin brukar presentera, dock lika lysande som vanligt. Det är väl detta som kallas utveckling? Att presentera nya sidor av sitt artisteri, jag är i alla fall lika spänd som vanligt när detta pop-hopp släpper nytt. 

Remember You Were The One kompletteras även med en tillhörande musikvideo. Här ser vi låtens text skriven på diverse post-it lappar och får samtidigt ett kollage med bilder från SHY Martins liv. Det är indie, eget och riktigt coolt, påminner faktiskt lite om just den punk/EMO vibe som artisten kanaliserar genom referenserna jag nämnde tidigare. 

Just SHY Martin behöver knappast någon närmare presentation. Hon är helt enkelet en av de bästa låtskrivarna vi har i Sverige och det finns inget annat än att hon är född till stjärna. Ni hör den nya singeln Remember You Were The One här i bloggen. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply