Efter att ha släppt albumet En gång i tiden i början av året är Benjamin Ingrosso redan aktuell med en sprillans ny singel. Denna gång bjuder mästerkocken och popgenit oss på soulig pop tillsammans med Cherrie när de framför låten VHS. En låt som handlar om gammal kärlek som man aldrig kan få tillbaka. Allt producerat till en varm R&B-poplåt med klassisk känsla i arrangemanget. Ja, det är som ett VHS-band, där man verkligen spolar tillbaka tiden.

Cherrie berättar för bloggen:

VHS handlar om en kärlek som du aldrig kan få tillbaka, det enda du har kvar är minnen, det är som en gammal film du inte kan se igen för att ingen som har VHS-band längre och vårt tema för låten påminner om den typen av kärlek.”

Om arbetet med singeln berättar Benjamin:

“Det var otroligt lätt att jobba tillsammans. Jag sa en textrad, att “det är som en gammal film, som bara finns på VHS” och det vill jag skriva om. Sen tog det fem minuter så hade Cherrie i princip skrivit hela låten medan jag sprutat ur mig melodier. Det har jag aldrig varit med om innan. Cherrie är en underbar person och otroligt talangfull. Jag hoppas vi kommer jobba mycket ihop framöver.”

VHS är skriven av Benjamin Ingrosso, Cherrie och Pontus Persson, som även producerat låten.
Du hör resultatet här nedan.

Cristine Berglund har regisserat musikvideon till singeln som nu släppts. Med en varm inredning levererar de båda sångarna låten från varsitt håll och möts danande på VHS-inspelningen.
Se resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply