Ibland får musiken allt att stanna upp.
Som i helgen när vi såg den fyra timmar långa versionen av Justice League på HBO. Strax efter en timma in i filmen kom en scen med en låt som kändes väldigt bekant och väldigt passande för själva scenen när en kvinna krockar med bilen och Barry Allen räddar henne. Scenen blev liksom så mycket vackrare med musiken mitt i all kaos.

Det tog en liten stund innan jag lokaliserade Tim Buckleys låt från 1970. Tankebanan fick först gå en liten omväg till Bryan Ferrys enligt mig lysande tolkning av Song to the Siren från hans album Olympia som släpptes 2010. Men i och med att Shazam inte kunde lokalisera låten så var det den omväg jag behövde ta.

För filmen Justice League var det den brittiska singer-songwritern Rose Betts som tolkat Song to the Siren. Avskalat, men ändå filmiskt. Snygga stråkar som smeker över bakgrunden tillsammans med pianot. Här får även sångerskans röst fick ta mer plats med sin dynamik och perfekta frasering. Sjukt vackert.
Definitivt en av de där perfekta val av musikstycken som fick en hel film att växa. I alla fall för mig.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.