Ibland får musiken allt att stanna upp.
Som i helgen när vi såg den fyra timmar långa versionen av Justice League på HBO. Strax efter en timma in i filmen kom en scen med en låt som kändes väldigt bekant och väldigt passande för själva scenen när en kvinna krockar med bilen och Barry Allen räddar henne. Scenen blev liksom så mycket vackrare med musiken mitt i all kaos.

Favoriter Apple Music

Det tog en liten stund innan jag lokaliserade Tim Buckleys låt från 1970. Tankebanan fick först gå en liten omväg till Bryan Ferrys enligt mig lysande tolkning av Song to the Siren från hans album Olympia som släpptes 2010. Men i och med att Shazam inte kunde lokalisera låten så var det den omväg jag behövde ta.

För filmen Justice League var det den brittiska singer-songwritern Rose Betts som tolkat Song to the Siren. Avskalat, men ändå filmiskt. Snygga stråkar som smeker över bakgrunden tillsammans med pianot. Här får även sångerskans röst fick ta mer plats med sin dynamik och perfekta frasering. Sjukt vackert.
Definitivt en av de där perfekta val av musikstycken som fick en hel film att växa. I alla fall för mig.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011