Ibland får musiken allt att stanna upp.
Som i helgen när vi såg den fyra timmar långa versionen av Justice League på HBO. Strax efter en timma in i filmen kom en scen med en låt som kändes väldigt bekant och väldigt passande för själva scenen när en kvinna krockar med bilen och Barry Allen räddar henne. Scenen blev liksom så mycket vackrare med musiken mitt i all kaos.

Apple Music Svensk Pop

Det tog en liten stund innan jag lokaliserade Tim Buckleys låt från 1970. Tankebanan fick först gå en liten omväg till Bryan Ferrys enligt mig lysande tolkning av Song to the Siren från hans album Olympia som släpptes 2010. Men i och med att Shazam inte kunde lokalisera låten så var det den omväg jag behövde ta.

För filmen Justice League var det den brittiska singer-songwritern Rose Betts som tolkat Song to the Siren. Avskalat, men ändå filmiskt. Snygga stråkar som smeker över bakgrunden tillsammans med pianot. Här får även sångerskans röst fick ta mer plats med sin dynamik och perfekta frasering. Sjukt vackert.
Definitivt en av de där perfekta val av musikstycken som fick en hel film att växa. I alla fall för mig.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.