Nu har vi lyssnat igenom samtliga 28 bidrag av Melodifestivalen 2021. Som vanligt har det varit en härlig blandning av högt och lågt, men överlag ett jämnbra år ändå. Kanske inte den högsta toppen i tävlingens historia, men samtidigt väldigt få bottennapp. Övervägande skulle jag säga att det varit ett bra förarbete av både låtskrivare och de som tog ut låtarna i år för att leverera en relativt jämn uttagning.

POPMUZIK LOVER 2

Men som vanligt är det alltid några som stack ute lite extra mycket för mig och som jag kände är värde att lyfta här i bloggen. Så här är mina fem favoritlåtar från säsongen.

Tusse – Voices

Idol-vinnaren Tusse kanske även kan lägga till Melodifestivalsvinnare på sitt CV. Välgjord poplåt signerad Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Anderz Wrethov. Låten är perfekt för formatet och sångaren. Stark refräng och snygg produktion och jag verkligen älskar hur refrängen växer och växer för varje gång. Att sedan Tusse är en sådan stjärna på scenen gör ju inte saken sämre.

WAHL + Sami – 90-talet

Lite utav en guilty pleasure för årets säsong. Jag tyckte detta var en given hit när den framfördes i andra deltävlingen. Lekfull med sina nostalgireferenser , bra energi och en melodi som satte sig vid första lyssningen. Vad som inte fick denna att funka för folket är en gåta. Känns som den ändå prickat in alla boxar som en sådan låt bör göra. Men det är ju inte vinna som är viktigast, det är att hamna i bloggens spellista och det gjorde ju denna.

Dotter – Little tot

Det är lätt att vara Dotter i Popmuzik-världen. Jag gillar ju det mesta hon gör. Att hon vågar ha egen stil och gå sin egna väg, samtidigt som hon rakryggad kan ställa upp i en sådan o-kreddig tävling som Melodifestivalen. Men Melodifestivalen behöver nog Dotter mer än hon behöver den. Johanna Jansson skulle annars kunna släppa starka poplåtar under året samt skriva åt andra. Men jag hade inte haft något emot att hon fick representera Sverige i Eurovision heller. Det är ju denna typ av musik som vi ändå är världskända för alla andra dagar i veckan med.

Julia Alfrida – Rich

Imponerande med en P4 Nästa-artist som verkligen tår ut i mängden i år. Snyggt producerad poplåt signerad sångerskan tillsammans med Jimmy Jansson och Melanie Wehbe. Mixen av sångerskans egna uttryck och med en känsla av Lorde gjorde detta väldigt tilltalande för mig. Tyvärr gick inte låten vidare från sin deltävling dock, men den fick mig känna hur den där gratisbiljetten via P4 Nästa ändå kan vara en bra sak.

Eric Saade – Every minute

Eric lyckas hålla sig flytande även hand fjärde försök i Melodifestivalen. Det är långt ifrån Manboy och Popular med denna mörka och nästan suggestiva poplåt som fick mig att tänka på Feed from desire med Gala. Tycker det var behövligt för sångaren att utveckla sitt sound och framträdande denna gång. En låt som visar upp en annans sida av Saade i just dessa sammanhang. Absolut inte låten som kommer att få Saade att representera Sverige i Eurovision i år, men att lyckas överraska efter 10 år i Melodifestivalen är ändå lite imponerande.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011