Att musik framkallar känslor i oss är väl själva essensen i just musikskapande och låtar. Men det finns tillfällen då musik nästintill kan ge en hypnotiserande upplevelse som sätter en i trans. Dessa tillfällen är få, men när de väl inträffar ska det bannemej njutas av. Simon Alexander lyckas i låten Cotton Eye Joe att sätta mig i ett sånt tillstånd. Sångrösten den här artisten besitter är snudd på unik på Svensk mark. Den här typen av röst skulle jag vilja påstå att en bara kan besitta efter flertalet år i livet och en del erfarenheter i bagaget, eller så är han bara extremt duktig på att förmedla känslor genom sång. Det är rått, nära och ren magi! Att sedan låten är en cover och tolkning av Rednex megahit Cotton Eye Joe är ju ännu mer glimrande. Då det inte bara visar på ett otroligt artisteri utan också en kreativ förmåga som sträcker sig långt utöver det vanliga. Att ta en semi-knäpp låt som faktiskt Rednex version är och förvandla det till ren och skär folk perfektion kan vara en utav de mest självklara dragen jag någonsin vart med om. Men aldrig i min fantasi hade kunnat se framför mig. 

Nordiska Favoriter

Så vem är Simon Alexander då? Denna Svenska artist började redan 2017 föra in nytt liv i modern folkmusik genom sin låtskrivarförmåga och känslosamma textförfattande. Efter att ha blivit uppmärksammad av den större publiken signades han snabbt till Rehn Music Group. Därefter har artisten fortsatt släppa musik som uppmärksammats av inflytelserika bloggar och taste-makers. Han har även turnerat runt i Skandinavien med sin musik och släppte i fjol debutalbumet A Place To Call Home samt uppföljaren RIVERINE. Att jag inte uppmärksammat artisten tidigare, får jag helt ta mig.

Så klicka igång denna magiska covern på Cotton Eye Joe här i bloggen. Thats all! 

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.