Att musik framkallar känslor i oss är väl själva essensen i just musikskapande och låtar. Men det finns tillfällen då musik nästintill kan ge en hypnotiserande upplevelse som sätter en i trans. Dessa tillfällen är få, men när de väl inträffar ska det bannemej njutas av. Simon Alexander lyckas i låten Cotton Eye Joe att sätta mig i ett sånt tillstånd. Sångrösten den här artisten besitter är snudd på unik på Svensk mark. Den här typen av röst skulle jag vilja påstå att en bara kan besitta efter flertalet år i livet och en del erfarenheter i bagaget, eller så är han bara extremt duktig på att förmedla känslor genom sång. Det är rått, nära och ren magi! Att sedan låten är en cover och tolkning av Rednex megahit Cotton Eye Joe är ju ännu mer glimrande. Då det inte bara visar på ett otroligt artisteri utan också en kreativ förmåga som sträcker sig långt utöver det vanliga. Att ta en semi-knäpp låt som faktiskt Rednex version är och förvandla det till ren och skär folk perfektion kan vara en utav de mest självklara dragen jag någonsin vart med om. Men aldrig i min fantasi hade kunnat se framför mig. 

Skicka in din musik

Så vem är Simon Alexander då? Denna Svenska artist började redan 2017 föra in nytt liv i modern folkmusik genom sin låtskrivarförmåga och känslosamma textförfattande. Efter att ha blivit uppmärksammad av den större publiken signades han snabbt till Rehn Music Group. Därefter har artisten fortsatt släppa musik som uppmärksammats av inflytelserika bloggar och taste-makers. Han har även turnerat runt i Skandinavien med sin musik och släppte i fjol debutalbumet A Place To Call Home samt uppföljaren RIVERINE. Att jag inte uppmärksammat artisten tidigare, får jag helt ta mig.

Så klicka igång denna magiska covern på Cotton Eye Joe här i bloggen. Thats all! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011