Jag lyssnar när du är redo att prata”, så lyder nyckelmening ur brittiska Billy Locketts nya singel Talk. En rad som många som varit i ett förhållande utan kommunikation troligtvis kan känna igen sig i. Singeln är en känslomässigt avskalad piano-driven ballad, där sångaren gästas av Violet Skies. Det här är första gången Billy Lockett släpper en duett, men singeln meddelar han även att den kommande EP:n Reflections finns tillgänglig för streaming från den 19:e Mars. Sångaren lägger även till att singeln Talk sätter även temat och prägeln för den musik som komma ska. Där relationer och misskommunikation är inspirationen bakom hel EP:n. 

Apple Music Svensk Pop

Återgår vi till att prata singeln Talk är den både sårbar och känslomässigt utlämnande. De båda artisterna bidrar med en närvaro i sin röst som översätter känslorna så vackert till toner. Både Billy Lockett och Violet Skies har haft en otrolig respekt för varandra som artister och beskriver samarbetet som en ren fröjd och ynnest. Något som i alla fall jag tycker hörs i slutprodukten. Låten var dock inte tänkt att vara en duett från början, men efter att Violet Skies testat att sjunga en rad ur låten fanns det inget annat alternativ än att hon skulle gästa. Något som Billy Lockett nu i efterhand tycker gör hela låten.

Ni hör den känslomässiga singeln Talk här i bloggen. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.