Tänk om man hade ett rymdskepp att resa runt världen med någon, vilken grej ändå! I nuläget får dock indie-duon CYAMO nöja sig med att vara verksamma i detta universum. Mer specifikt i ett universum från ett litet vardagsrum i Göteborg. Där skapar killarna Per-Olof Stjärnered och Mathias Engwall kosmisk discomusik som flirta med elektronisk-pop, italodisco och rock. På låten If I Had A Spaceship behandlar duon just temat om man hade ett rymdskepp. CYAMO målar upp ett kosmiskt landskap med läckra syntar, stark top-line och inslag av Daft Punks robotliknande vocoder. Det är snyggt producerat och ett rent nöje att lyssna till. 

Duon bedrijver låten som:

”För mig är If I Had A Spaceship en romantisk låt i diskoskrud.”

Nyligen släppte duon EP:n The Space Between Us som behandlar ämnet ensamhet och sökandet efter tillhörighet i rymdmiljö. Därtill såklart även rymdfartyg och robotar som tycks vara en fascination för duon. Jag kan inte annat än hålla med.

Detta är andra versionen av låten If I Had A Spaceship då CYAMOs hårddisken plötsligt kraschade. Något som ledda till att de endast kunde rädda fragment från originalproduktionen och därmed fick bygga upp låten på nytt. Ni hör den lysande singeln här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply