Det är dags för Jonas och Helena i Train To Spain att följa upp EP:n ¿Amor? från i höstas med ännu en fråga om kärlek. Denna gång heter den nämligen Liebe? och blir då andra delen i den kärlekstrilogi som bandet jobbar på. Den nya EP:n består av fyra nya låtar samt en remix.

Låtarna på Liebe? går som duons tidigare i synthpoppens tecken. Den inleds med Dreaming away som även avslutar EP:n i form av en remix av Cat Rapes Dog. Medryckande och med pumpande beats och överlag en stark popkänsla som jag uppskattade en hel del.

Låten på EP:n som jag föll lite extra för var spår nummer fyra som heter You made me laugh. En låt som med sin lekfulla och über-poppiga, lite Erasure-liknande refräng satt som handen i handsken för undertecknad.

På det hela är det roligt med band som just Train To Spain som håller synthpoppens fana högt. Deras låtar är välproducerade och framförallt levererar duon sjukt starka melodier med sina låtar. Om du själv är utsvulten på bra synthpop så är Liebe? inte bara kärlek, det är synthkärlek.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply