Efter att ha släppt singeln Feel so much tidigare i vår är det nu dags för Linn Cervell att släppa EP:n Introspection Collection. Här får vi förutom singeln tre nya låtar. Låtar som alla handlar om olika ångestladdade känslor som artisten burit stora delar av livet, men som hon nu börjat lära sig hantera, mycket genom musik, och att se det komiska i det.

Följ på Apple Music

Linn berättar:

”Skapandeprocessen har varit otroligt givande, inte bara för utvecklandet av min musik men även i form av en slags självterapi som jag nu äntligen kan knyta ihop säcken för. Existentiell ångest, ”impostor syndrome”, nostalgi och övertänkande är teman som EP:n behandlar.”

Allt är skapat med en lekfullhet i melodierna, arrangemangen och texterna. Ett bra sätt att hantera tunga ämnen är ju att göra dem lite mer tillgängliga. Som inledande Nobody, där vi får lekfull sommarpop medan artisten sjunger om ångest. Eller den gitarrdrivna och funkiga The Show där hon sjunger om impostor syndrome.

”Jag hoppas att de som lyssnar på mina låtar och känner igen sig kan finna lite tröst i dem, inte känna sig lika ensamma i sina problem, och kanske kunna få lite självdistans till sina tankar också. För mig har det alltid hjälpt att försöka se det utifrån och skratta lite åt det.”

Så ta en terapisession på 13 minuter tillsammans med Linn. Det kan göra dig gott. Lika gott som det varit för Linn att skapa den.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.