Efter succén med debutsingeln Twentyfourseven! som släpptes tidigare i höstas är Göteborgsduon SoSo fauX nu aktuella med singel nummer två: Yours 2 keep (if you don’t want me).

Svensk Pop Apple Music

En medryckande poplåt om att se saker ur två olika perspektiv, i detta fall igenom ögonen på två älskare. Bandet berättar:

”I en stuga på den svenska västkusten en sen augusti-vecka föddes Yours 2 keep (if you don’t want me).
Till en början kändes uppstarten något trög men när den bärande gitarren kändes rätt kom vi till ro för att spåna på en passande låttext. Någonstans i multipla idéer rodde vi hem ett koncept som grundades sig i ett antal känslomässiga utfall och situationer berättade från två olika synvinklar, i detta fallet två älskare. Att se samma saker ur olika perspektiv kändes intressant för oss att bygga vidare på och hela manuskriptet för låten vilar ömt mot tonårskärlek, oro och känslorna inför “orättvisa spelregler”.
I kombination med en mer sublim produktion känner vi definitivt att låten går hand i hand med den breda identiteten vi vill skapa genom SoSo fauX. Vårt motto med vår musik är att låta alla som lyssnar på den bilda sin egna uppfattning och story. Vi uppfattar låten på ett säreget sätt, precis som alla därute.”

I den härligt 90-talsinspirerande och humoristiska videon kan vi följa killarna göra sig redo för en dejt.

”Idéen föddes då Nico uttryckt ett intresse för att framträda både som tjej och kille och tillsammans med sin flickvän målade de upp en handling som snabbt kändes som rätt inriktning för låten och dess budskap. Hanteringen av en kommande dejt mellan två roller paketeras in i en överdrivet och humoristiskt universum baserad på de rådande E-boy/E-girl-trenderna. Man kan absolut tolka det visuella som en skämtsam samhällskommentar.
Vi försöker sammanfatta hur situationer tolkas från de olika perspektiven. Videon baserar sig ännu en gång på en “smutsig” estetisk look med snabba klipp, mycket närbilder sammansatt i en psykedelisk tillvaro.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011