SoSo fauX – Yours 2 keep (if you don’t want me)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Efter succén med debutsingeln Twentyfourseven! som släpptes tidigare i höstas är Göteborgsduon SoSo fauX nu aktuella med singel nummer två: Yours 2 keep (if you don’t want me).

En medryckande poplåt om att se saker ur två olika perspektiv, i detta fall igenom ögonen på två älskare. Bandet berättar:

”I en stuga på den svenska västkusten en sen augusti-vecka föddes Yours 2 keep (if you don’t want me).
Till en början kändes uppstarten något trög men när den bärande gitarren kändes rätt kom vi till ro för att spåna på en passande låttext. Någonstans i multipla idéer rodde vi hem ett koncept som grundades sig i ett antal känslomässiga utfall och situationer berättade från två olika synvinklar, i detta fallet två älskare. Att se samma saker ur olika perspektiv kändes intressant för oss att bygga vidare på och hela manuskriptet för låten vilar ömt mot tonårskärlek, oro och känslorna inför “orättvisa spelregler”.
I kombination med en mer sublim produktion känner vi definitivt att låten går hand i hand med den breda identiteten vi vill skapa genom SoSo fauX. Vårt motto med vår musik är att låta alla som lyssnar på den bilda sin egna uppfattning och story. Vi uppfattar låten på ett säreget sätt, precis som alla därute.”

I den härligt 90-talsinspirerande och humoristiska videon kan vi följa killarna göra sig redo för en dejt.

”Idéen föddes då Nico uttryckt ett intresse för att framträda både som tjej och kille och tillsammans med sin flickvän målade de upp en handling som snabbt kändes som rätt inriktning för låten och dess budskap. Hanteringen av en kommande dejt mellan två roller paketeras in i en överdrivet och humoristiskt universum baserad på de rådande E-boy/E-girl-trenderna. Man kan absolut tolka det visuella som en skämtsam samhällskommentar.
Vi försöker sammanfatta hur situationer tolkas från de olika perspektiven. Videon baserar sig ännu en gång på en “smutsig” estetisk look med snabba klipp, mycket närbilder sammansatt i en psykedelisk tillvaro.”


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.