Efter att R.E.M. slagit igenom hos den breda massan med albumet Out Of Time och låtar som Losing my religion och Shiny happy people 1991 släppte de enligt mig deras bästa album året därpå med Automatic for the People. Den inledande låten Drive sätter en så otroligt snygg ton på albumet och låtar som Man on the Moon, The Sidewinder sleeps tonite och Find the river är alla guldklimpar till låtar som bygger upp en näst intill felfritt album.

Skicka in din musik

Mest magiskt och vackert blir det dock på Everybody hurts. Denna hymn till den nedslagne ungdomen som kämpar ett krig varje dag på high school, eller för vår del i högstadiet. Att inte ge upp och avsluta det liv som för stunden känns för jävligt. Bandet berättade att texten medvetet var så direkt för att den inte skulle kunna misstolkas. Att budskapet var såpass viktigt att den som behövde höra låtan förstod att det var just till den personen låtens budskap var menad.

Själv tycker jag arrangemanget är så snyggt. Enkelt och nästan malande med gitarren och ett rytmiskt komp signerad en trummaskin av Univox innan det växer med stråkar arrangerade av John Paul Jones från Led Zeppelin. Det du.

I musikvideon, som regisserats av Jake Scott, får vi uppleva en Falling Down-liknande bilkö där människor bara väntar på att komma fram samtidigt som textningen berättar vad de olika människorna tänker.
Sjukt snyggt och effektfullt. Precis som låten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011