Uppenbarligen har de flesta britter någon gång drömt om att träffa drottningen i en hem. Antingen som en obekväm ångestdröm eller en mer underhållande och rolig. Men att drottning Elizabeth II plötsligt knackar på och bjuder in sig själv på en kopp te är inte så ovanligt som man kan tro. I alla fall inte som dröm.

Popmuzik Popcast

Neil Tennant tog vara på det faktumet och använde den scenen i låten Dreaming of the Queen från albumet Very, som duon släppte 1993.

Låten i sig blev kanske inte så mycket en låt om att träffa drottningen, utan mer en låt om AIDS-epidemin som vid den tiden inte var kontrollerbar. Att alla älskare har dött och det är bara en själv kvar, medan man tynar bort i sjukdomen. Prinsessan Dianas arbete och engagemang med AIDS-patienter fick bli en del i grunden till låten. Men också att hennes egna äktenskap grusades ganska snabbt med prins Charles.

Jag kom att tänka på låten i går när jag såg på Aktuellt, medan de rapporterade om drottningens bortgång. Gästen i studion berättade om just drömmen att få besök av drottningen i hemmet och med det fick Dreaming of the Queen bli dagens nostalgitripp. Inte den kändaste av Pet Shop Boys låtar, men en fin ballad från ett av deras bästa album. Något som jag även kände fick passa som hyllning för den bortgångna drottningen.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Popcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.