Brittiska post-popbandet Twist Helix är just nu aktuella med sitt andra album Machinery. Från det kan du här nedan lyssna på den energifyllda låten Exposure. En pulserande elektropoplåt som handlar om hur delar av den brittiska indiescenen varesig värderar musiken eller artisten som skapar den. Bandet berättar för bloggen:

Följ på Apple Music

”Låten inspirerades delvis av våra egna erfarenheter av Toilet Circuit som är det nätverk av små arenor i Storbritannien som blivande band måste lyckas komma igenom. Men låten är också inspirerad av de berättelser som andra DIY-band har delat med efter shower när vi pratat bakom scenen.

Tanken bakom låten är att varje artist är i en sårbar position när de börjar och många väljer att göra spelningar de kanske inte borde bara för de blir intalade att det är bra att ”synas”. Sanningen är att exponering kan döda dig som konstnär; om du inte får betalt, inte fångar upp fans och sänker du dina förväntningar överlever du inte.
Låten sjungs från artistens perspektiv, som bandet på scenen som spelar den värsta showen i sina liv, till en publik som inte bryr sig, i ett rum med kall atmosfär som man bara vill fly.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.