pop

Twist Helix – Exposure

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Brittiska post-popbandet Twist Helix är just nu aktuella med sitt andra album Machinery. Från det kan du här nedan lyssna på den energifyllda låten Exposure. En pulserande elektropoplåt som handlar om hur delar av den brittiska indiescenen varesig värderar musiken eller artisten som skapar den. Bandet berättar för bloggen:

”Låten inspirerades delvis av våra egna erfarenheter av Toilet Circuit som är det nätverk av små arenor i Storbritannien som blivande band måste lyckas komma igenom. Men låten är också inspirerad av de berättelser som andra DIY-band har delat med efter shower när vi pratat bakom scenen.

Tanken bakom låten är att varje artist är i en sårbar position när de börjar och många väljer att göra spelningar de kanske inte borde bara för de blir intalade att det är bra att “synas”. Sanningen är att exponering kan döda dig som konstnär; om du inte får betalt, inte fångar upp fans och sänker du dina förväntningar överlever du inte.
Låten sjungs från artistens perspektiv, som bandet på scenen som spelar den värsta showen i sina liv, till en publik som inte bryr sig, i ett rum med kall atmosfär som man bara vill fly.”


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.