Brittiska post-popbandet Twist Helix är just nu aktuella med sitt andra album Machinery. Från det kan du här nedan lyssna på den energifyllda låten Exposure. En pulserande elektropoplåt som handlar om hur delar av den brittiska indiescenen varesig värderar musiken eller artisten som skapar den. Bandet berättar för bloggen:

”Låten inspirerades delvis av våra egna erfarenheter av Toilet Circuit som är det nätverk av små arenor i Storbritannien som blivande band måste lyckas komma igenom. Men låten är också inspirerad av de berättelser som andra DIY-band har delat med efter shower när vi pratat bakom scenen.

Tanken bakom låten är att varje artist är i en sårbar position när de börjar och många väljer att göra spelningar de kanske inte borde bara för de blir intalade att det är bra att ”synas”. Sanningen är att exponering kan döda dig som konstnär; om du inte får betalt, inte fångar upp fans och sänker du dina förväntningar överlever du inte.
Låten sjungs från artistens perspektiv, som bandet på scenen som spelar den värsta showen i sina liv, till en publik som inte bryr sig, i ett rum med kall atmosfär som man bara vill fly.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.