Brittiska post-popbandet Twist Helix är just nu aktuella med sitt andra album Machinery. Från det kan du här nedan lyssna på den energifyllda låten Exposure. En pulserande elektropoplåt som handlar om hur delar av den brittiska indiescenen varesig värderar musiken eller artisten som skapar den. Bandet berättar för bloggen:

Apple Music

”Låten inspirerades delvis av våra egna erfarenheter av Toilet Circuit som är det nätverk av små arenor i Storbritannien som blivande band måste lyckas komma igenom. Men låten är också inspirerad av de berättelser som andra DIY-band har delat med efter shower när vi pratat bakom scenen.

Tanken bakom låten är att varje artist är i en sårbar position när de börjar och många väljer att göra spelningar de kanske inte borde bara för de blir intalade att det är bra att ”synas”. Sanningen är att exponering kan döda dig som konstnär; om du inte får betalt, inte fångar upp fans och sänker du dina förväntningar överlever du inte.
Låten sjungs från artistens perspektiv, som bandet på scenen som spelar den värsta showen i sina liv, till en publik som inte bryr sig, i ett rum med kall atmosfär som man bara vill fly.”

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.