Idag är det premiär för Erik Odsells senaste singel och musikvideo här i bloggen. Med Human reflekterar Erik över tiden vi lever i just nu, där många glömmer bort att vi är människor och med det bör vi vara mer mänskliga mot varandra. Ett viktigt budskap i dessa polariserade tider.

Popmuzik Podcast

Om låten och videon berättar Erik för bloggen:

”Videon till Human är ju fullproppad med symbolik men jag tror budskapet är ganska tydligt.
Jag ser med sorg på hur både USA, Europa och faktiskt Sverige, och andra delar av världen de senaste åren förändrats enormt mycket. Den politiska retoriken handlar alltmer om att ställa folk och människor mot varandra snarare än att arbeta för att ena oss. Att hela tiden spela på att det finns ett ”vi” och ett ”dom”. Det tror jag kommer få förödande konsekvenser till slut. Utvecklingen påverkar oss alla och nånstans på vägen tappar vi vad det faktiskt handlar om att vara människa – nämligen att vara mänsklig. Att vara empatisk och bry sig om sina medmänniskor.”

Human är skriven av sångaren tillsammans med Morten Kjær och musikvideon är regisserad av Daniel Abrahamsson tillsammans med Odsell.

Albumet Human släpps i början av 2021.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011