Idag är det premiär för Erik Odsells senaste singel och musikvideo här i bloggen. Med Human reflekterar Erik över tiden vi lever i just nu, där många glömmer bort att vi är människor och med det bör vi vara mer mänskliga mot varandra. Ett viktigt budskap i dessa polariserade tider.

Om låten och videon berättar Erik för bloggen:

”Videon till Human är ju fullproppad med symbolik men jag tror budskapet är ganska tydligt.
Jag ser med sorg på hur både USA, Europa och faktiskt Sverige, och andra delar av världen de senaste åren förändrats enormt mycket. Den politiska retoriken handlar alltmer om att ställa folk och människor mot varandra snarare än att arbeta för att ena oss. Att hela tiden spela på att det finns ett ”vi” och ett ”dom”. Det tror jag kommer få förödande konsekvenser till slut. Utvecklingen påverkar oss alla och nånstans på vägen tappar vi vad det faktiskt handlar om att vara människa – nämligen att vara mänsklig. Att vara empatisk och bry sig om sina medmänniskor.”

Human är skriven av sångaren tillsammans med Morten Kjær och musikvideon är regisserad av Daniel Abrahamsson tillsammans med Odsell.

Albumet Human släpps i början av 2021.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.