8 / 10

Med mörker och Wednesday Addams-fyndighet över texterna levererar Conan Gray ett album för z-generation om sin tuffa uppväxt och sökandet efter kärlek. Ett album som spänner från singer-singersongwriterarrangemang till pulserande poplåtar och som lyckas hålla intresset och historien levande hela vägen.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Conan Gray har ju uppmärksammats här i bloggen sedan 2018 från det att han släppte singeln Generation why. Då var det han och Isaac Dunbar som kändes som två starka namn på pophimlen av generation z-artister som började komma fram från sociala medier-uppmärksamhet och YouTube.

Popmuzik Lover

Två år senare och Conan släppte sitt debutalbum Kid Krow. Ett å ena sidan väldigt poppigt album som spänner från pulserande produktion som Maniac och Which you were sober till lite mer mörka låtar som The Story och The cut that always bleed. Å andra sidan är det även ett imponerande coming of age-album där Conan berättar om tuffa familjeförhållanden under sin uppväxt i Texas, diskriminering men även om sökandet efter tonårskärleken.

Jag tycker ju detta på många sätt är ett lysande album. Just att det inte är så sockersött, även om det är just poppigt passar mig väldigt bra. Det tar upp ämnen som många tonåringar kan relatera till men även vuxna för den delen också. Ibland känns det kanske överdrivet dramatiskt och nästan utstuderat mordiskt för att krydda texterna lite extra. Samtidigt känns den svarta Wednesday Addams-fyndigheten över texterna som något som passar den svårmodige Conan ganska bra.

För han är en skicklig berättare den gode Gray och med den musikaliska inramningen blir det ett väldigt intressant album. Kan han leverera denna typ av låtar även med kommande EPs och album så kommer han gå långt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.