Vackert och ärligt blir det här när SYLVE sjunger om sitt första brustna hjärta efter en relation. Om hur minnena från relationen var så förknippade med sommaren att årstiden gått ifrån att vara en period att älska till att istället bara känna vemod.

DOLBY ATMOS

Sommartid (Ett annat vi) är förpackad till en snygg pianoballad där SYLVE verkligen får leva ut sina känslor och frustration över de minnen som sitter kvar från relationen. Texten är så träffsäker att det är ord som jag tror de flesta känner igen från sina tankar om den där man verkligen vill vara med, men inte längre får. Speciellt stycket ”jag hatar att du skriver men älskar att du bryr dig” träffade mitt i hjärtat på mig.

-Ändå imponerande att en låt som handlar om att inte kunna njuta fullt ut av sommaren är minst lika vacker som sommaren själv.

SYLVE berättar för bloggen:

Sommartid (Ett annat vi) – är en låt för oss som har blandade känslor kring årstiden vi svenskar ska älska villkorslöst. 

Den är inspirerad av min första hjärtesorg och hur mycket den påverkat mig. De vackraste minnena av den relationen skapades under sommaren, nått som nu gör årstiden olidlig på många sätt. 

Låten skapades tillsammans med Calle Johansson som är en musikalisk skatt. Vi samarbetar mycket kring min kommande musik. Just den här dagen hade vi tänkt att ses och skriva en glad upptempo låt. Men direkt när jag satte mig i studion så rann denna låten ur mig trots att jag kämpade emot. På några minuter skrev låten sig själv, till en del tårar. Låten och jag fick sedan äran att gästas av den fantastiska jazzpianisten Filip Ekestubbe. Hoppas ni gillar den!”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011