pop

Premiär: SYLVE – Sommartid (Ett annat vi)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Vackert och ärligt blir det här när SYLVE sjunger om sitt första brustna hjärta efter en relation. Om hur minnena från relationen var så förknippade med sommaren att årstiden gått ifrån att vara en period att älska till att istället bara känna vemod.

Sommartid (Ett annat vi) är förpackad till en snygg pianoballad där SYLVE verkligen får leva ut sina känslor och frustration över de minnen som sitter kvar från relationen. Texten är så träffsäker att det är ord som jag tror de flesta känner igen från sina tankar om den där man verkligen vill vara med, men inte längre får. Speciellt stycket “jag hatar att du skriver men älskar att du bryr dig” träffade mitt i hjärtat på mig.

-Ändå imponerande att en låt som handlar om att inte kunna njuta fullt ut av sommaren är minst lika vacker som sommaren själv.

SYLVE berättar för bloggen:

Sommartid (Ett annat vi) – är en låt för oss som har blandade känslor kring årstiden vi svenskar ska älska villkorslöst. 

Den är inspirerad av min första hjärtesorg och hur mycket den påverkat mig. De vackraste minnena av den relationen skapades under sommaren, nått som nu gör årstiden olidlig på många sätt. 

Låten skapades tillsammans med Calle Johansson som är en musikalisk skatt. Vi samarbetar mycket kring min kommande musik. Just den här dagen hade vi tänkt att ses och skriva en glad upptempo låt. Men direkt när jag satte mig i studion så rann denna låten ur mig trots att jag kämpade emot. På några minuter skrev låten sig själv, till en del tårar. Låten och jag fick sedan äran att gästas av den fantastiska jazzpianisten Filip Ekestubbe. Hoppas ni gillar den!”


Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.