Se a vida é (That’s the way life is) var andra singeln från Pet Shop Boys album Bilingual som släpptes 1996. Albumet hade inspirerats kraftigt av de latino-rytmer som duon upplevde i Sydamerika under deras Discovery-turné några år tidigare. Så om första singeln (Before), var mer house-orienterad i stilen, var Se a vida é (That’s the way life is) som en sprudlande pop-karneval och en perfekt sommarlåt.

Även i videon till låten får vi mycket sommar – och vackra människor – när Being boring-regissören samt Abercrombie & Fitch-fotografen Bruce Weber tar oss med till Wet ’n Wild i Orlando. En video som är lika sprudlande som låten skulle man kunna säga.

För min del så tycker jag faktiskt att Se a vida é (That’s the way life is) är en av Pet Shop Boys sämre singlar. Jag blir definitivt glad av den, men har aldrig tyckt att den varit speciellt lysande. Då skulle jag nog säga att deras första försök till latinopop i form av Domino dancing är klart mycket bättre.
Men i detta fall gick jag mer igång på Pink Noise-remixen av låten, som helt plockar bort karneval-känslan och istället gör om hela låten till ett soundtrack för en solnedgång på Ibiza. Det är liksom här som låten blir fantastisk, med de varma syntharna och de mer släpande beatsen. Pink Noise gör låten mer melankolisk, vilket i sig även passar Pet Shop Boys bättre. Så därför fokuserar jag på just den version här i inlägget idag.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.