Dusty Springfield – Reputation

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det var med singeln What have I done to deserve this tillsammans med Pet Shop Boys som gjorde att folk än en gång fick upp ögonen för Dusty Springfield. Låten blev en stor hit och hamnade på andraplats på singellistan i Storbritannien när den släpptes 1987.

Efter samarbetet började Neil Tennant och Chris Lowe att arbeta på det som skulle bli sångerskan kommande album Reputation. Låten Nothing has been proved hade skrivits till Dusty Springfield till filmen Scandal och blev den första singeln från albumet och som sedan följdes upp av In private, som får ses som den stora hiten.

Albumets andra hälft, eller B-sidan på vinylen, var alla samarbeten som producerats av Pet Shop Boys tillsammans med Julian Mendelsohn. Alla låtar utan en var även skrivna av den brittiska popduon.

Men. Detta inlägg handlar inte så mycket om Pet Shop Boys om jag ska vara ärlig. För det är inledande titelspåret Reputation som alltid varit min stora favorit på albumet. Skriven av Brian Spence och producerad av Andy Richards, så är Reputation så mycket en Pet Shop Boys låten den bara kan bli utan att faktiskt vara en låt av just Pet Shop Boys.

Pulserande trummor, stråkar och dansanta beats. Det är som en sprudlande öppningsnummer till vilken liveshow som helst och får albumet Reputation att liksom börja på topp.
Som singel levererade inte låten lika bra som de två Pet Shop Boys-singlarna. Men som sagt, för mig är detta over-the-top-pop som jag älskat från första lyssningen.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.