Det var med singeln What have I done to deserve this tillsammans med Pet Shop Boys som gjorde att folk än en gång fick upp ögonen för Dusty Springfield. Låten blev en stor hit och hamnade på andraplats på singellistan i Storbritannien när den släpptes 1987.

Efter samarbetet började Neil Tennant och Chris Lowe att arbeta på det som skulle bli sångerskan kommande album Reputation. Låten Nothing has been proved hade skrivits till Dusty Springfield till filmen Scandal och blev den första singeln från albumet och som sedan följdes upp av In private, som får ses som den stora hiten.

Albumets andra hälft, eller B-sidan på vinylen, var alla samarbeten som producerats av Pet Shop Boys tillsammans med Julian Mendelsohn. Alla låtar utan en var även skrivna av den brittiska popduon.

Men. Detta inlägg handlar inte så mycket om Pet Shop Boys om jag ska vara ärlig. För det är inledande titelspåret Reputation som alltid varit min stora favorit på albumet. Skriven av Brian Spence och producerad av Andy Richards, så är Reputation så mycket en Pet Shop Boys låten den bara kan bli utan att faktiskt vara en låt av just Pet Shop Boys.

Pulserande trummor, stråkar och dansanta beats. Det är som en sprudlande öppningsnummer till vilken liveshow som helst och får albumet Reputation att liksom börja på topp.
Som singel levererade inte låten lika bra som de två Pet Shop Boys-singlarna. Men som sagt, för mig är detta over-the-top-pop som jag älskat från första lyssningen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.