Det var med singeln What have I done to deserve this tillsammans med Pet Shop Boys som gjorde att folk än en gång fick upp ögonen för Dusty Springfield. Låten blev en stor hit och hamnade på andraplats på singellistan i Storbritannien när den släpptes 1987.

POPMUZIK LOVER 2

Efter samarbetet började Neil Tennant och Chris Lowe att arbeta på det som skulle bli sångerskan kommande album Reputation. Låten Nothing has been proved hade skrivits till Dusty Springfield till filmen Scandal och blev den första singeln från albumet och som sedan följdes upp av In private, som får ses som den stora hiten.

Albumets andra hälft, eller B-sidan på vinylen, var alla samarbeten som producerats av Pet Shop Boys tillsammans med Julian Mendelsohn. Alla låtar utan en var även skrivna av den brittiska popduon.

Men. Detta inlägg handlar inte så mycket om Pet Shop Boys om jag ska vara ärlig. För det är inledande titelspåret Reputation som alltid varit min stora favorit på albumet. Skriven av Brian Spence och producerad av Andy Richards, så är Reputation så mycket en Pet Shop Boys låten den bara kan bli utan att faktiskt vara en låt av just Pet Shop Boys.

Pulserande trummor, stråkar och dansanta beats. Det är som en sprudlande öppningsnummer till vilken liveshow som helst och får albumet Reputation att liksom börja på topp.
Som singel levererade inte låten lika bra som de två Pet Shop Boys-singlarna. Men som sagt, för mig är detta over-the-top-pop som jag älskat från första lyssningen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011