När Pet Shop Boys skulle följa upp sitt andra album Actually från 1987 var det med Introspective som släpptes 1988. Ett annorlunda album på det viset att det bara var sex låtar på skivan, samt att ingen av dem var under sex minuter långa. Det var ett album för dansgolven och man fick istället vända sig till singlarna från albumet för att få mer radiovänliga versioner av låtarna. I samband med att Introspective släpptes fanns även en vinylutgåva med tre vinyler som innehöll en låt på varje sida, vilket både blivit ett fint samlarobjekt. Med det formatet var det också en klassisk 12″-utgåva för DJ:s. Det var på dansgolven Pet Shop Boys ville vara.

Nordiska Favoriter

Första singeln från albumet var latinopopsingeln Domino Dancing som släpptes den 12:e September.
Låten spelades in i Miami tillsammans med producenten Lewis A. Martinée och resultatet blev tyvärr lite av en besvikelse för publiken när den väl släpptes. Efter att tre singlar nått förstaplatsen under Actually-eran hamnade Domino Dancing bara på en sjundeplats i Storbritannien. Neil Tennant ska ha sagt att han då förstod att deras dagar med listettor var över… Dock var det inte bara dåligt. Singeln hamnade på en sjätteplats här i Sverige, samt att den blev etta i Spanien och Finland.
Numera skulle jag säga att det är en låt som överlevt tidens tand ganska bra. Jag tycker fortfarande att det är en lysande sommarpoplåt och just den längre versionen på Introspective är definitivt en favorit.

Sedan kan man ju inte skriva om Domino Dancing och inte ta upp några ord om videon.
Inspelad på Puerto Rico av gruppens på den tiden hov-regissör och fotograf Eric Watson. Här får vi följa ett triangeldrama mellan två killar och en kvinna. På den tiden hade jag inte kommit till insikt med med sexualitet, men jag minns att jag var helt kär i killarna och slutscenen med dem brottas i vattenbrynet var väldigt upphetsande. Videon var en i raden av små hintar till mig själv att just killar var det som tilltalande mig mest. Men det tog ytterligare några år innan jag själv accepterade det och kom ut.

Videon släpptes i alla fall både i en version klippt för singeln, samt en längre version som använde albumversionen på 7:40 som grund. Där fick vi ju mer dramatik och se mer av de vackra skådespelarna. Att videon även idag är en favorit bland många – inklusive undertecknad – är inte så konstigt.

Följ Pet Shop Boys på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011