Nu har vi landat mitt i vintern uppe i Skellefteå. Underbart att kliva ut från den i och för sig något försenade planet och uppleva riktig krispig vinter.
Här ska vi få se den sista deltävlingen innan Andra Chansen och med det uppleva veckans låtar.

Följ på Apple Music

En värld full av strider (Vearelde gusnie jeenh vigkieh)
Artist: Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
Låtskrivare: Jon Henrik Fjällgren, Sara Biglert, Christian Schneider, Andreas Hedlund

Ännu en Disney-låt denna säsong. Vi får pampig och lite drömliknande jojk med Jon Henrik och Aninia. Låten är filmiskt i stil vilket är trevligt, för den är absolut passande för just en Disney eller Pixar-film. Samtidigt är det svårt att lyssna på detta utan att tänka på Era, Enigma och allt annat som dök upp under 90-talets etnovåg. Samtidigt är det ganska lättsmält så jag tror många kommer uppskatta låten, även om jag personligen inte går helt igång på den.

Running with Lions
Artist: Alice
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Andreas ”Stone” Johansson, Denniz Jamm, Alice Svensson

Detta var spännande. Symfonisk EDM med ett r&b-beat, typ. Det är lite som ett par olika låtar i en vilket kan ses som ett problem, men samtidigt håller Alice röst ihop det hela, och jag själv gillar det symfoniska partiet i låten. Jag får lite Sia vibbar av detta utan att det för den saken skull låten för mycket som henne.

Bound To Fall
Artist: Les Gordons
Låtskrivare: Jonatan Renström, Albert Björliden, Andreas Persson, Carl Ragnemyr, David Runebjörk, Jimmy Jansson

Örebros Mando Diao bjuder på en medryckande indiepoplåt med Beach Boys-harmonier. Det är helt okej, men ganska anonymt skulle jag säga. Det är väl än en gång förbannelsen med att ta med artisterna från Svensktoppen Nästa då de inte är samma artist som kan lyfta Melodifestivalen, även om tanken med det är god.

As I Lay Me Down
Artist: Wiktoria
Låtskrivare: Justin Forrest, Jonas Wallin, Lauren Dyson

Det är lite som en 2.0-version av Save Me. Countrykänslan i hennes röst är kvar. Det är medryckande och kören lyfter låten definitivt ett steg. Jag kan tänka mig att de flesta går igång på detta. Det är ju en bra poplåt och Wiktoria har en magisk röst. Finns det något negativt med detta är det väl att det är lite för likt fjolårets låt i känsla. Men samtidigt är just det bara en fördel i denna tävling.

När ingen ser
Artist: Axel Schylström
Låtskrivare: Behshad Ashnai, Axel Schylström, David Strääf

Axel bjuder på funkig och dansant pop på svenska med När ingen ser. Ska man vara kritisk så är första känslan att den lite grötig i sin helhet. Det är energi och bra driv, men det känns som det bli lite mycket i ljudbilden. Samtidigt är det i grunden en bra poplåt, så det finns absolut potential i detta, för jag kände själv hur låten växte mellan de två lyssningarna ikväll.
Med ett nummer som för över energin från sången till scenen, så kan detta definitivt bli farligt.

Du får inte ändra på mig
Artist: Sara Varga och Juha Mulari
Låtskrivare: Sara Varga, Lars Hägglund

Vispop med Sara Varga. Det är väl i ärlighetens namn väldigt pretentiös text och väldigt sömnigt skulle jag säga. Man är den man är och det är väl ett fint budskap. Det blir bara så övertydligt och liksom ett ”jaha” över det hela. Juha Mulari låter som Rikard Wolff, fast med något ljusare röst.

Statements
Artist: Loreen
Låtskrivare: Anton Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb, Loreen

Loreen vann Eurovision med Euphoria och kommer nu tillbaka till Melodifestivalen fem år senare med Statements. Vi kan säga så här: det är ingen ögonblicklig låt. Den börjar med ett rop tillsammans med en gitarr och bygger upp från det med en tung och skitig ljudbild. Det är skevt och ändå fängslande. Själv tänker jag faktiskt på The KLF eller Leftfield när jag hör detta. Den malande tunga melodin är sjukt skön. Samtidigt gör hon inte lätt för sig med detta. Det känns på något sätt väldigt krävande av lyssnaren, men det är det ju det som är Loreen. Om jag ska sätta ord på detta så är det mer performance music än ögonblickligt. Jag är positivt avvaktande.

De fyra bästa låtarna för kvällen enligt mig i alla fall:

Statements – Loreen
När ingen ser – Axel Schylström
As I Lay Me Down – Wiktoria
Running with Lions – Alice

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011