Schlager som folkmusik?
Ja, det är ju det Viktor Norén gav oss i lördags under kvällens upplaga av Melodifestivalen. Det var nämligen dags att äntligen välja in Lotta Engberg i Melodifestivalen Hall of Fame och då passade ju perfekt att det var just hennes vinnarlåt Fyra bugg & en Coca-Cola skulle tolkas.

Nordiska Favoriter

När Viktor Norén tolkar hennes låt, är calypson borta och istället får vi varm, lite vemodig folkpop med stråkar och gitarrer. Allt doftar sommar och kärlek när Norén lyckades klä låten i en helt annan skrud än vi är vana med, vilket jag alltid uppskattar. Snyggt!

Även Norén själv fick sig en musikaliskt uppenbarelse av låten, när han började skala bort de olika lager som låten bjuder på. Han berättar:

”Som med människor är det så lätt musikens yta förblindar, att man inte ser djupet. Fördomar & förutfattade meningar står stadigt i vägen. Och jag kan ärligt säga att Fyra Bugg & en Coca-Cola tidigare inte berörde mig speciellt mycket djupare än just ytligt. En härlig, käck schlagerdänga, absolut, men inte mer än så.
Sen träffade jag Lotta Engberg. En av de mest inspirerande artister och sångerskor jag har mött. Kanske den mest musikaliska av dem alla. Musik i varje cell. En levande musikal. Ett instrument av kött & blod.

Och då började jag lyssna på Fyra Bugg & en Coca-Cola med öppet hjärta & nya öron.
Skalade av alla lager & alla fördomar. Nådde djupt ner till musikens kärna. Och då hörde jag något helt annat. Jag hörde hur smärtsamt bitterljuvt vacker den här melodin är. Och texten bet tag. En tröstande historia om hopp, sommar & romantik. Så nu sjunger jag den här låten med stolthet. Med tårar i ögonen och ett leende på läpparna.”

Vad tycker du om Viktors tolkning av låten?
Lyssna och upplev denna fina tolkning här i bloggen igen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011