Nicolas Stromback

Favoriter Apple Music

Premiär i Being Blogged NYIdag är vi tokstolta över att få premiärspela videon till låten Still Only Human med Nicolas Stromback ! Det är lätt att imponeras av denna talangfulla och ambitiösa artist som jag gissar kommer slå igenom stort i år. Låten är titelspåret på Nicolas debutalbum som landar imorgon och du kan då också läsa en längre intervju.

Här presenterar Nicolas sig själv samt berättar om titelspåret Still Only Human:

Berätta om dig själv!

Jag heter Nicolas Strömbäck, en vansinning levnadsglad påg från Skåne. Jag har spelat musik sedan barnsben och beslutade mig för 3 år sen att satsa allt jag äger och har på en karriär som sångare. Jag jobbade som jurist i Malmö och var lindrigt sagt trött på att den personliga utvecklingskurvan inte pekade rak uppåt. Så jag sålde allt jag ägde, sa upp mig och bokade en enkel biljet till New York. Där skrev jag in mig på Lee Strasberg Institute for Theatre and Film , en känd skådisskola med mänga år på nacken. Under nästan två års tid pluggade jag sång och skådespeleri och började så sakteliga bygga upp mig själv och mitt artisteri. Min tanke var klar från början, jag skulle ge musiken den tid det behövde och göra allt som stod i min makt för att få en karriär med det jag gillar mest. Efter jag tagit examen från skolan skickade livet mig till Stockholm där jag lyckades signa med skivbolaget Grand Music Group och fick tag på en uppsjö med intressanta människor att jobba tillsammans med. Här är jag nu, väldigt glad över att bo i Stockholm, med en turné planerad i England i mars 2016 och en massa annat spännande som händer under året! 

Du släpper idag videon till titelspåret från ditt album Still Only Human. Berätta lite om låten!

Jag skrev Still Only Human när jag bodde i Harlem i New York, i ett av de farligare områdena, där jag hann se både det ena och andra i form av kriminalitet. Låten berättar min bild av en del av det jag såg där och hur detta fick mig att omvärdera min egen världsbild och titta på hur jag kan bli en bättre människa. 

Det verkar vara ett ambitiöst projekt, låten har till och med fått en egen Facebooksida! Berätta om hur arbetet med videon har sett ut.

Arbetet med videon började när jag träffade den norsk-kanadensiske regissören och filmaren Normann Bjorvand i Stockholm. Vi hade blivit introducerade av en gemensam bekant och satte oss ner för att ta en kaffe på Odenplan en dag. Vi kom snabbt fram till att vi hade gemensamma intressen och mål i skapandet och kom överens om att börja ett samarbete med att göra en musikvideo till en av mina första skivsläpp. Vi utgick ifrån storyn i låten och diskuterade hur vi med bilder kunde visa det som låten talar om. Vi är båda stora fan av action-filmer så det var självklart att videon skulle ha en touch av detta. Vi spenderade sedan totalt 17 nätter ute i Stockholm där vi filmade videons olika scener. Totalt jobbade vi med 10 skådespelare som alla var superhärliga, glada typer att jobba med. Efter allt filmande har vi också spenderat en del tid på att lägga till lite specialeffekter som man kan se i videon. 

Nu kollar vi in videon!

Still Only Human @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011