Likt de flesta försöker jag hålla igång. Du vet, ta promenader istället för spårvagnen, gå till gymmet för styrketräning eller ställa mig på crosstrainern för konditionsträning och ett avsnitt av någon TV-serie på iPaden.

Ett av problemen med mig och träning är att jag – likt många andra även där – blir ganska distraherad av mobilen. Som man blir när man gör något tråkigt, eller låter tankarna vandra några sekunder.

”Kört två set, vad har hänt på Instagram?”

Så det blir kanske inte supereffektiv träning alla gånger. I alla fall inte när jag är på gymmet för att köra styrka. Då är det lite bättre med iPaden och crosstrainern. Där ser jag ju avsnitt samtidigt som jag tränar och är det så att avsnittet är 50 minuter längt blir det ju faktiskt ganska bra träning ändå.

I våras skaffade jag en Apple Watch Series 4 med LTE. Bra sak att ha när jag försöker ha koll på stegen samt få notiser från mobilen, men också för att lyssna på musik. Jag kör ju med Apple Music och det går fint-fint att streama musiken direkt ner i klockan då (eller ladda ner offline).

När jag nu ska till gymmet tar jag bara med mig klockan samt ett par hörlurar. Det gör att jag faktiskt tränar när jag väl är där – trot eller ej. Det är som om jag var tillbaka i tiden då jag bara hade med mig min MiniDisc till gymmet eller var ute och sprang. Det bli jag, svetten och bra musik.

Även när jag och min sambo är ute och tar en kvällspromenad så brukar jag numera som oftast faktiskt bara ta med mig klockan. Det gör att jag inte heller kan slentriankolla mobilen hela jävla tiden, utan bara vara där och då med Daniel.

Fördelen med klockan tycker jag är att jag kan faktiskt bli nådd om det behövs. Jag får notiser från mail och iMessage om det skulle vara så, samt de få gånger någon faktiskt ringer så kan jag svara. Det är dock ganska hopplöst att agera på ett meddelande på en Apple Watch då det mest bara går att diktera ihop ett svar som oftast blir sådär. Men är det något viktigt så går det ändå att få informationen på ett eller annat sätt, vilket känns bra.

Men bäst av allt är just musiken. Att jag hela tiden har mina spellistor med mig om jag ska ut och att jag med det slipper ha med mig mobilen som distraktion från träningen eller – som det heter – nuet. Det må inte ha gjort under för vågen (än), men i alla fall för mitt fokus när jag jobbar mot ett lite mindre jag.

Grym träningsmusik hittar du förresten i spellistan Dance som garanterat hjälper dig framåt.


Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.