Albin Johnsén är tillbaka med sin första singel sedan albumet Du & Jag För Aldrig från i fjol. Men det är inte bara en ny singel, det är en helt ny sida av Albin. På Kanske nästa sommar sjunger han istället för att rappa och den där pop-känslan som ändå alltid funnits i hans låtar tar nu helt över produktionen, samt att det är han som sjunger den mer poppiga refrängen (tillsammans med sin ständige vapendragare Mattias Andréasson) som han annars låtit någon annan helt stå för tidigare.

Ja, det är väldigt o-2019 att istället gå ifrån hiphop:en. Men för mig blir det absolut det bästa Albin gjort. Jag älskar den mörka och suggestiva versen, det tragiska i texten om ett förhållande som dör ut, men också den straka refrängen med sin mer pulserande produktion.
För mig har Albin verkligen hittat hem på Kanske nästa sommar.

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.