Isle Of You – Bodyguard

Man vet att det är sommar när det släpps riktigt medryckande sommarpop. Alltså, bara omslaget skvallrar ju om att Ida Johansson och Elina Danielsson släppt en lysande låt för sommaren.

Jag bad dem svara på en knippe frågor som de gladeligen gjorde och du kan läsa det hela här:

Hej Ida och Elina. Hur är läget med er idag?

Hej! Det är strålande med oss, Releasedagar är som födelsedagar, fast bättre!

När ni gör låtar. Vem brukar göra vad och hur brukar processen oftast gå till?

Vi skriver alltid låtarna tillsammans och ofta med andra låtskrivare och producenter för att få fler inputs och utmana oss själva. Vi har skrivit låtar tillsammans så pass länge så att vi ofta har samma idé och tanke kring melodi och text. Vi har högt i tak och vet när vi gillar en idé. Hellre nytt, konstigt och spännande än bara helt okej och enligt mallar för låtskriveri.

Ni släpper singeln Bodyguard idag. Berätta lite om låten.

Idén till Bodyguard föddes förra året när vi hade spelat i ett högsäkerhetsfängelse i Medellin. Vi hade fått träffa människor som tidigare varit med i drogkarteller och militärgrupper och fått se deras allra finaste sidor och haft en helt magisk stund tillsammans med dom tack vare musik. När vi kom hem kändes allting helt overkligt, hade vi som 19-åriga tjejer från Sverige precis spelat vår flirtiga singel för Colombianska fångar?

Vi insåg att vi klarar av så mycket mer tillsammans än vad vi någonsin skulle kunna göra på egen hand och att vårt band mellan varandra har blivit så speciellt tack vare alla overkliga upplevelser vi har delat med varandra. Bodyguard handlar om att söka spänning och utmaningar i livet och kunna göra vad som helst MED någon annan, och vad som helst FÖR någon annan. Vi mot världen, för alltid.

Skönt somrig semesterkänsla på omslaget och låten. Vart skulle ni åka på drömsemester tillsammans?

Tack, vi ville fånga 80-talets idé om ett tropisk California. Vår drömsemester är en turné, runt om i världen, gärna undvika semesterorter och istället få uppleva verkligheten.

Vad händer i sommar för er del?

Vi ska spela mycket, bland annat uppträda på Solliden för kungafamiljen och ha en premiärspelning av den nya singeln på Böda Sand, Öland. Vi ska jobba på i studion, åka på roadtrips och dricka mycket coconut drinks.


Missa inte: Du hittar även Bodyguard i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Isle Of You
@Instagram

Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Isle Of You – Bodyguard" A few seconds ago

Comments are closed.