Det finns en platta som jag saknat på stremintjänsterna de senaste åren och det är X med den brittiska gruppen The Beloved.
Det var så konstigt, för alla deras tidiga album har varit tillgängliga på tjänsten, samt samlingen Singles File. Men just X lyste med med sin frånvaro. Jag pratade till och med med Jon Marsh om skivan och han kunde inte heller riktigt förstår varför den inte fanns där. Han var i alla fall inte emot att den skulle finnas via någon streamingtjänst.

Popmuzik Lover Patreon

X släpptes 1996 och blev i skivande stund The Beloveds sista album.
Första singeln var Satellite där man i videon gjorde en copy paste på videon till Sweet Harmony från albumet Conscience från 1993, men denna gång lite mörkare och mer stroboskop. Det var house-pop som gjuten från perioden kring mitten av 90-talet och en låt som fick plats på många tränings MD-samlingar som jag satte ihop.

Skivan inledes med Deliver me. En vemodig och vacker, med snygga stråkar och ett hjärtslag som löpte igenom låten. Hela texten sjöngs två gånger, men blev ändå fängslande för mig. Jag är ju väldigt svag för just det filmiska och detta var verkligen filmiskt. Sarah Brightman gjorde en cover på låten på hennes album Eden från 1998 (som inte heller finns att lyssna på via någon streamingtjänst i dagsläget), som innehöll samma vemod men mer gospelkänsla då hon lade till en större kör i låten.

Men det var avslutande Spacemen som var låten jag var helt tagen av.
Det är något med den ödsliga känslan i låten som gjorde stor inverkan på mig. Som att vara ensammast i hela världen, eller i universum. Det blev en låt som fick följa med mig på många kvällspromenader när jag kände mig ensam och behövde rensa skallen. En låt som jag kunde köra på repet timme efter timme. Det blev lite av ett soundtrack till just ensamheten och sorgen när det skulle bearbetas för mig. När jag kört låten på repeat tillräckligt många gånger och fått tänka eller tycka synd om mig tillräckligt långe så kändes saker så mycket bättre. Det är väl en av mina självläkningsmetoder. Om jag känner mig nere eller är ledsen, så vill jag förstärka den känslan ännu mer, för då mår jag så mycket bättre än jag känner att ”det var det, nu går jag vidare”.
Så just den låten bertyder väldigt mycket för mig. Så det gör att jag är otroligt glad över att den nu finns för alla att lyssna på om de vill det.


The Beloved
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011