Nostalgi: The Beloved – X


Det finns en platta som jag saknat på stremintjänsterna de senaste åren och det är X med den brittiska gruppen The Beloved.
Det var så konstigt, för alla deras tidiga album har varit tillgängliga på tjänsten, samt samlingen Singles File. Men just X lyste med med sin frånvaro. Jag pratade till och med med Jon Marsh om skivan och han kunde inte heller riktigt förstår varför den inte fanns där. Han var i alla fall inte emot att den skulle finnas via någon streamingtjänst.

X släpptes 1996 och blev i skivande stund The Beloveds sista album.
Första singeln var Satellite där man i videon gjorde en copy paste på videon till Sweet Harmony från albumet Conscience från 1993, men denna gång lite mörkare och mer stroboskop. Det var house-pop som gjuten från perioden kring mitten av 90-talet och en låt som fick plats på många tränings MD-samlingar som jag satte ihop.

Skivan inledes med Deliver me. En vemodig och vacker, med snygga stråkar och ett hjärtslag som löpte igenom låten. Hela texten sjöngs två gånger, men blev ändå fängslande för mig. Jag är ju väldigt svag för just det filmiska och detta var verkligen filmiskt. Sarah Brightman gjorde en cover på låten på hennes album Eden från 1998 (som inte heller finns att lyssna på via någon streamingtjänst i dagsläget), som innehöll samma vemod men mer gospelkänsla då hon lade till en större kör i låten.

Men det var avslutande Spacemen som var låten jag var helt tagen av.
Det är något med den ödsliga känslan i låten som gjorde stor inverkan på mig. Som att vara ensammast i hela världen, eller i universum. Det blev en låt som fick följa med mig på många kvällspromenader när jag kände mig ensam och behövde rensa skallen. En låt som jag kunde köra på repet timme efter timme. Det blev lite av ett soundtrack till just ensamheten och sorgen när det skulle bearbetas för mig. När jag kört låten på repeat tillräckligt många gånger och fått tänka eller tycka synd om mig tillräckligt långe så kändes saker så mycket bättre. Det är väl en av mina självläkningsmetoder. Om jag känner mig nere eller är ledsen, så vill jag förstärka den känslan ännu mer, för då mår jag så mycket bättre än jag känner att “det var det, nu går jag vidare”.
Så just den låten bertyder väldigt mycket för mig. Så det gör att jag är otroligt glad över att den nu finns för alla att lyssna på om de vill det.


The Beloved
@Facebook


Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Nostalgi: The Beloved – X" A few seconds ago

Comments are closed.