Bakom namnet Paperwing hittar vi Göteborgaren Jenny Soovik. Hon släppte EP:n One 2016 under namnet I Grow Paper Wings och sedan har det varit ganska tyst om sångerskan.
Men nu är hon äntligen tillbaka med singeln Firewall under namnet Paperwing. En drömliknande poplåt som bygger på ett fint elektroniskt arrangemang.
Jag bad Jenny berätta lite mer, som du kan läsa här:

Följ på Apple Music

Hej. Hur är läget med dig idag?

Hej! Det är fint idag tack, en riktig sån där admin-dag med massa fix vid datorn, men kul!

Vi sågs senast när du släppte EP:n One 2016. Vad har du fokuserat på under dessa snart två åren?

Ja det gjorde vi! Jag har arbetat massa med ny musik, skrivit, spelat, proddat, vilket bland annat har resulterat i den här singeln och höstens album. Jag har även startat ett gött samarbete med skivbolaget Peephole Recordings och göteborgsartisten ANNELIE, vi kommer göra kul grejer i höst!

Nytt namn också. Varför kapade du bort I grow och gjorde vingarna till singular form?

Det kändes mer rätt med Paperwing, i singular. Enkelt och uppriktigt och smidigt. Eftersom jag jobbar väldigt mycket på egen hand med musiken så kändes det också passande!

Idag släpper du Firewall. Berätta lite om låten.

Firewall handlar om rädslor, och vårt behov av att bygga och upprätta murar, inre såväl som yttre. Den fullkomligt exploderade ut ur mig; jag hittade ett nytt syntljud jag diggade och sen bara kom låten!

Singeln följs upp av ett album i September. Är singeln en bra representation för skivan eller vad har vi att vänta oss där?

Ja, det blir min första fullängdare! Firewall är en stand-alone singel och är inte med på kommande skivan. Den skiljer sig något från soundet i att den är lite mer elektroniskt baserad. På albumet har jag arbetat en del tillsammans med mina medmusiker som jag spelar med live. Det är exempelvis akustiska truminspelningar i grunden på de flesta låtarna på skivan, medan Firewall bygger endast på elektroniska beats och är genomgående producerad, mixad och mastrad av mig.

Slutligen. Nämn tre låtar som du lyssnat extra mycket på senaste tiden.

Laura Mvula – Show me love
José Gonzalez – Cycling trivialities
Björk – Stonemilker


Missa inte: Du hittar även Firewall i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Paperwing
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011