Ni vet de där gångerna man sett en film eller hört en låt eller kanske en teater som man tycker är FANTASTISK och de man pratar med om upplevelsen svarar i stil med: ”den var väl okej”.
Där har ni känslan idag.
Mamma SMS:ade efter Loreens nummer ”Jag fattar inget” och tyvärr är det väl det som många andra kände också. Jag kan på ett sätt förstå dem. Det är en musiktävling och Statements är mer ett nummer än en bra låt. Men det är ett starkt nummer och med det en stark låt. Känner man inte det så är det svårt att förstå ens egna entusiasm till låten och Loreen. Då blir det bara ”okej”.
Det är inte heller rätt att säga att svenska folket inte fattar något när de inte skickade Loreen direkt till final. Det är som sagt en låttävling i första hand och låten är bidragets svagaste länk. Att sedan långt ifrån alla surfar in på SVTs hemsida för att läsa om låten och numret gör att många som sagt inte fattar vad hon vill säga. Jag kan köpa det. Låten och numret kräver mycket av lyssnaren, och jag var heller inte övertygad efter en lyssning. Inte ens två.
Men Loreen kommer till final. Det är ingen tvekan om det. Hon behöver bara växa till sig och sedan kan hon göra sitt nummer i Friends. All good.

Popmuzik Podcast

Att Wiktoria gick till final var nästan väntat och så rättvist. Jag älskar henne, låten och hon är värd att vara där.
I pressrummet i går var jag ändå nojig över Jon Henriks låt. Den skulle kunna ta sig till final, för det är en låt som tilltalar många. Att det skulle bli på bekostnad av just Loreen var dock synd. Den låten hade varit lättare att skicka vidare från Andra Chansen för min del. För i finalen ska den vara.

Ska vi prata något om programmet?
Ni såg ju eländet så ni vet ju hur det blev. En övertänd David Lindgren är så speedad på socker och kaffe att jag blir trött bara jag ser honom. Att gå upp i Green Room till tonerna av Darth Vader-temat är dock lysande.
Men skämten, manuset (eller bristen av sådant) och de där kemtvätts-scenerna är liksom så dåligt det kan bli i ett program med så många miljoner tittare. Det är fan ett hån mot alla licensbetalare av SVT att godkänna detta. Som sagt, om de inte kan få ihop ett vettigt manus, bjud in artister som sjunger istället. Kand et vara så jävla svårt? Alla skivbolag skulle ju kissa på sig av glädje om de fick promota en artist eller två inför 3-4 miljoner tittare. De är ju alla där, så fråga på fikarasten.
Då kanske vi slipper en sömnig Hasse Andersson som sjunger duett med en av Sveriges tråkigaste artister – Nisse Hellberg. Nu har ändå både David Lindgren och Clara Henry briljerat med sina musikaliska mellannummer, så fick vi detta?

Två veckor kvar nu. Loreen till final via Andra Chansen nästa vecka. Det är väl omöjligt att inte lyckas med. Kan jag tycka. Anton Hagman (som hon möter) får lämna walk over och tacka för sig.

Duell 1
Felix, Oscar & Omar / FO&O med ”Gotta Thing About You mot De Vet Du med ”Road Trip”

Duell 2
Axel Schylström med När ingen ser mot Lisa Ajax med ”I Don’t Give A”

Duell 3
Boris René med ”Her Kiss” mot Dismissed med ”Hearts Align”

Duell 4
Anton Hagman med ”Kiss You Goodbye” mot Loreen med ”Statements”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011