Premiär i Being Blogged NYSynthpopduon Planet R har dammat av Stephanies klassiker Flash och spelat in låten på franska och även svenska.
Resultatet är underbar 80-tals doftande synthpop som har premiär här i bloggen idag tillsammans med en liten intervju med Louise Marchione och Elin Andersson .

Svensk Pop Apple Music

Vad gjorde att det blev just Flash med Stephanie som ni gör en cover på?

Louise : Det är en låt som vi vuxit upp med och som gick varm där hemma på vinylspelaren.
Idag är det mycket nostalgi, känslor och drömmar som vi förknippar med låten. 80-talet forever!

Elin : Flash med prinsessan Stéphanie var en av anledningarna till att jag började läsa franska i skolan (tillsammans med Mylène Farmer , Sandra Kim , France Gall och Vanessa Paradis ). Jag fick singeln i present när den kom ut och jag lyssnar fortfarande på den i vår retro-källare skratt. Det är en bra låt och känslan i orginalet speglar en del av det som Planet R vill förmedla. En bra låt är en bra låt är en bra låt. Att det sedan är 30-årsjubileum är bara en tillfällighet. Det finns ju en cover av den sedan tidigare av Magnus Carlsson ( Alcazar ) men den upptäckte i alla fall jag efter att vi påbörjat vår version. Mig veterligen finns det bara Magnus och vår version som officiella covers. Mylène Farmers Cendres de lune kom ju faktiskt också 1986 och hade vi valt en annan (fransk) låt hade jag gladeligen Planet R-ifierat Libertine .

Hur jobbades översättningen fram?

Louise : Vi körde nog rätt fritt så att säga, vi tog in känslan i låten och sökte någon slags svensk motsvarighet.

Elin : Översättningen ja.. Det är ju inte en direktöversättning från vare sig den franska eller engelska texten utan fritt efter känsla. Och mycket känsla är det!

Någon annan låt som ni spontant känner att den skulle vara rolig att översätta för att göra en cover på?

Louise : Åh, det finns miljoner låtar som man skulle vilja göra cover på och försöka sig på lite svensk text.
Hela 80-talet är fyllt av dem…haha…

Elin : Jag kan inte påstå att vi har funderat så mycket i coversvängen. Flash/One love to give har vi ju båda älskat sedan barnsben och det föll sig naturligt att det blev den vi gjorde vår version av. Hm, det finns många bra låtar som det förvisso hade varit skojigt att prova Planet R-ifiera. Avsikten med en cover tycker jag ska hylla originalitet. Annars vet jag inte om cover är vår grej. Ett samarbete kanske med någon fräsig artist. Lili & Susie kanske?

Om princessan Madeleine skulle satsa på en sångkarriär, vilken låt hade varit hennes perfekta anthem?

Louise : Hade ju varit coolt om hon kört pandasminkning och paljetter och kört Underground med Broder Daniel …🙂

Elin : Prinsessan Madeleine? skratt
Wow. Rent spontant tänker jag en hyggligt tidig Kylie Minogue . I should be so lucky är ju gullig eller den härliga franska Je Ne Sais Pas Pourquoi . Eller å, å, å…. eeh… vad heter den… Better the devil you know . Shit så coolt det hade varit att se henne göra en pastisch på den med video och allt. Planet R får köra och dansa i bakgrunden!

Planet R
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011