Disaster comes quickly, sa Pet Shop Boys om de uteblivna framgångarna med singeln Love comes quickly när den följde upp singelettan West End Girls i Storbritannien. Men med åren har det ändå blivit en stor favoritlåt för många Pet Shop Boys-fans, så även Peter Sjöholm.

Popmuzik Podcast

”En låt som jag förövrigt körde på repeat under nätterna en period i mitt liv när jag hade sömnproblem. Det fungerade förvånansvärt bra!
Pet Shop Boys har förövrigt varit ett band som jag följt sen barndomen.”

Peter Sjöholm

När Peter köpte Bass Line Synthesizer, Behringer TD-3, Acid Smiley Edition blev det just Love comes quickly som han bestämde sig för att spela in en cover på.
Resultatet är härligt lekfullt med en hel del av de klassiska acid-ljud som TD-3:an levererar. Peters version blir en mer röjarversion än Pet Shop Boys original, men känslan av originalet finns ändå där, samtidigt som det blir väldigt annorlunda med just TD-3:an. Byt ut TD-3 mot en Roland TB-303 och arrangemanget skulle definitivt ha kunnat varit på en remix av originalet under 80-talet.

Lars Netzel som stått för mixning och mastring av låten sa till Peter:

”Är lite impad över att du använt TD-3:an så mycket ändå, utan att det blev Acid av det”.

Peter Sjöholm

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011